Bont voor Dieren

7 juni 2022 – Kledingmerk Guts & Gusto heeft zich aangesloten bij Fur Free Retailer! Het trendy Nederlandse merk dat sinds 2007 bestaat heeft altijd al een bontvrij beleid gehad. Er was daarom geen moment twijfel toen wij vroegen om aan te sluiten bij de groeiende lijst ondernemers die bont voorgoed uit het straatbeeld wil laten verdwijnen.

Met meer dan 254.000 volgers op Instagram heeft Guts & Gusto alleen online al een groot bereik onder voornamelijk jongvolwassen vrouwen. Deze doelgroep is verreweg de grootste groep die nog altijd bont draagt en zich daar lang niet altijd van bewust is. Gelukkig hebben zij, al dan niet bewust, altijd bontvrij gewinkeld bij Guts & Gusto.

Moranni te Winkel, campagneleider Bont voor Dieren: “Bontvrij ondernemen is volgens steeds meer modemerken tegenwoordig behoorlijk vanzelfsprekend. Dat juichen wij in onze strijd voor een bontvrij Nederland enorm toe. Het succes van Guts & Gusto laat zien dat dierenleed niet nodig is om succesvolle modecollecties te hebben. Het uitdragen van die boodschap is ontzettend belangrijk voor merken die zich wel nog inlaten met martelmode.”

Ruim een jaar geleden richtte Guts & Gusto de Guts Foundation op, waarmee zij zich inzetten voor verschillende goede doelen voor kinderen en jongvolwassenen. Naast het verkopen van kleding vinden zij het belangrijk om zich in te zetten voor mensen en voor de wereld. Het hanteren van een bontvrij beleid hoort hier dan ook bij.

Bont voor Dieren streeft ernaar eind 2022 het burgerinitiatief in te dienen voor een import- en verkoopverbod op bont in Nederland. Tot dit verbod er is, blijven wij modemerken oproepen zich aan te sluiten bij Fur Free Retailer. Teken nu ons burgerinitiatief voor een bontvrij Nederland!


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.