Ga naar de inhoud

Luxe modemerk Max Mara eindelijk bontvrij!

6 augustus 2024 – Max Mara is bontvrij! Het luxe Italiaanse modemerk ontving afgelopen jaar meer dan 270.000 e-mails, duizenden telefoontjes en een ontelbaar aantal berichten op social media met de oproep bontvrij te gaan. Er werd in verschillende landen voor de winkels van het merk geprotesteerd en er hing zelfs een heteluchtballon boven het hoofdkantoor in Italië met de boodschap te stoppen met martelmode. Max Mara Fashion Group heeft nu een officieel bontvrijbeleid verkondigd.

In een interne personeelsmemo zegt het merk dat het geen bont meer verkoopt en ook geen intentie heeft dat in de toekomst nog te gaan doen:The Company does not sell, online nor in any of its physical retail locations, any products made with fur, nor is there the intention to introduce any products made with fur into any upcoming collections of Max Mara Fashion Group brands.”

Dit is bevestigd door een leidinggevende van Max Mara, die daaraan toevoegde dat Max Mara, inclusief Max Mara Fashion Group en al haar dochterondernemingen, is overgestapt op een bontvrijbeleid: “Max Mara, including the MMFG and any subsidiaries, has adopted a fur-free policy and has no intention of introducing fur into any upcoming collection for any of the MMFG brands.”

Max Mara doet deze aankondiging enkele maanden na de wereldwijde campagne die we samen met de Fur Free Alliance (FFA) voerden om het merk bontvrij te krijgen. Deze campagne werd gelanceerd omdat het merk geen gehoor gaf aan meerdere pogingen om met elkaar in gesprek te gaan. Meer dan vijftig aangesloten dierenwelzijnsorganisaties voerden daarom in februari actie voor dit bontvrijbeleid tijdens de fashion weeks in New York, Londen, Milaan en Parijs. Vanuit Nederland was de steun van dierenvrienden massaal en in Amsterdam hielden we een silent protest voor de winkel. Naast de FFA voerden ook andere dierenwelzijnsorganisaties wereldwijd actie voor een bontvrij Max Mara.

Max Mara Fashion Group heeft meer dan 2500 winkels in 105 landen en verkocht bontproducten zoals handschoenen, pofmouwen en sleutelhangers van nerts, vos en wasbeerhond. Het merk sluit zich nu gelukkig aan bij de lijst van modegiganten die er al eerder voor kozen bont in de ban te doen, zoals Dolce & Gabbana, Saint Laurent, Valentino, Prada, Gucci, Versace, Alexander McQueen, Balenciaga en Armani.

Joh Vinding, voorzitter van de Fur Free Alliance “De Fur Free Alliance juicht het bontvrijbeleid van Max Mara van harte toe! Het merk was één van de laatste giganten die nog bont verkocht. Daarom zijn we blij dat ze zich hebben aangesloten bij de groeiende lijst van bontvrije merken die helemaal niets meer met dierenleed in de bontindustrie te maken willen hebben”. 

Moranni te Winkel, campagneleider Bont voor Dieren “En zo zie je dat de aanhouder wint! Actievoeren helpt. Dit succes hebben we bereikt mede dankzij de massale inzet van iedereen die de missie voor een bontvrije wereld steunt. Maar we zijn er nog niet. Jaarlijks worden nog miljoenen dieren gefokt en gedood voor hun vacht. Merken als Louis Vuitton, Woolrich en Christian Dior halen hun neus op voor dierenleed. Ze zouden een voorbeeld moeten nemen aan deze stap van Max Mara.”

In september 2018 riep de Fur Free Alliance haar volgers op om contact op te nemen met Prada om te pleiten voor een bontvrijbeleid. Ook dat Italiaanse luxemerk gaf gehoor aan de vraag en ging bontvrij in 2019. De Fur Free Alliance heeft ook samengewerkt met Gucci, Armani, Hugo Boss en vele anderen om te kiezen voor een bontvrijbeleid. Vandaag de dag zijn meer dan 1500 merken en winkels wereldwijd aangesloten bij het officiële Fur Free Retailer programma.

Delen via:
blijf op de hoogte van het nieuws over en de campagnes tegen de bontindustrie

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

6 september 2024 - In China zijn nieuwe virussen ontdekt bij wasbeerhonden en nertsen die worden gehouden in de bontindustrie, zoals corona- en griepvirussen. Vormen bontfokkerijen mogelijk een bron voor
5 juli 2024 - Voorstanders van de commerciële zeehondenjacht willen de markttoegang van zeehondenproducten in Europa weer toe te laten. Dit mogen we niet laten gebeuren! Jouw inbreng wordt meegenomen
20 juni 2024 - Het wetsvoorstel voor een bontfokverbod in Polen is aanstaande. Meer dan 120 politici ondertekenden dit wetsvoorstel, inclusief de voorzitter. Het wetsvoorstel zal nu de volgende stappen