Bont voor Dieren

23 maart 2021 – Modemerk les enphants heeft zich als vijftigste Chinese merk aangesloten bij het Fur Free Retailer Programma. Dit maken onze zusterorganisatie Act Asia en de Fur Free Alliance vandaag bekend. Bont voor Dieren is al jaren lid van deze alliantie en partner in het Fur Free Retailer Programma. 

China is de grootste bontproducent ter wereld en doodt jaarlijks miljoenen dieren voor hun vacht. Een merk dat in datzelfde land een bontvrij beleid hanteert, betekent hoopvol nieuws. Het aantal klanten dat op zoek is naar mode en producten zonder dierenleed groeit in China. Het is de voornaamste reden dat het aantal Chinese bedrijven dat de Bontvrijverklaring van Fur Free Retailer ondertekent ook stijgt.

Ook het bewustzijn over de risico’s van het massaal en dicht op elkaar houden van wilde dieren is gegroeid. De associatie tussen deze vorm van dieren houden en de Covid-19 pandemie wordt steeds vaker gemaakt.

Act Asia, lid van de internationale Fur Free Alliance, zet zich al jaren in om de vraag naar bont in China af te laten nemen. Zij brengen duurzame, bontvrije producenten in contact met consumenten die verantwoorde mode willen kopen. Tot nu toe hebben meer dan 1500 merken wereldwijd zich aangesloten bij FFR, waaronder grote namen als de Prada Group, adidas, Gucci, H&M, The North Face en Michael Kors.

In Nederland is de bontindustrie verleden tijd. Toch mag hier nog altijd bont geïmporteerd en verkocht worden. Ook bont uit China wordt hier nog veelvuldig aangeboden. Wij strijden met ons burgerinitiatief voor een algeheel bontverbod in Nederland. Teken vandaag nog en help de dieren!


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.