Bont voor Dieren

3 november 2021 – Modemerken Circle of Trust en Suitable hebben zich aangesloten bij de internationale Bontvrijlijst! Ook Kringloop Twello en kringloopwinkel Foenix hebben bewust gekozen om ingeleverd bont niet opnieuw aan te bieden in hun winkel. Steeds meer Nederlandse winkels en merken hechten waarde aan ons bontvrije label.

Circle of Trust bestaat sinds 2005 en verkocht in het verleden artikelen met bont. In de loop der jaren heeft het merk het Responsible Choice programma opgericht dat zich focust op duurzame materialen, kwaliteit en sociale verantwoordelijkheid. Het gebruik van bont vond het merk niet passen in dit programma. Bont is daarom niet meer terug te vinden in de collecties van Cirlce of Trust en bij hun vele verkooppunten.

Suitable is gespecialiseerd in duurzame, kwalitatieve herenmode en is opgericht in 1996. Volgens Suitable zijn er tegenwoordig voldoende (duurzame) alternatieven op de markt waardoor het gebruik van bont niet nodig is. Het merk ondersteunt het gebruik van deze alternatieven, omdat deze milieuvriendelijker zijn en beter voor mens en dier.

Kringloopwinkels steeds vaker bontvrij
Het Nederlandse bedrijf Kringloop Twello is tegen het doden van dieren voor bont. Dit is wederom een belangrijk statement van een kringloopwinkel dat tweedehands bont net zo dieronvriendelijk is. Ook kringloopwinkel Foenix weert bont uit de winkel en stuurde ons bont toe dat wij kunnen gebruiken voor educatie. Zij werden vervolgens logischerwijs uitgenodigd voor toetreding tot de Bontvrijlijst. Steeds meer kringloopwinkels kiezen ervoor bont niet meer opnieuw aan te bieden.

Naast Kringloop Twello en Foenix staan grote namen als Het Goed en kringloop Zwolle ook al op de Bontvrijlijst. Wereldwijd hebben al bijna 1600 merken zich aangesloten bij Fur Free Retailer. Bont voor Dieren is onderdeel van dat programma en hanteert haar eigen Nederlandse Bontvrijlijst.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.