Bont voor Dieren

Petitie zeehondenjacht overhandigd

Vandaag hebben we onze petitie tegen de zeehondenjacht overhandigd aan de ambassadeur van de Canadese ambassade in Den Haag. Maar liefst 6557 mensen zetten hun handtekening onder de protestbrief voor Premier Trudeau.

Silent Protest tegen zeehondenjacht Canada

Afgelopen weekend stonden we met een Silent Protest in Amsterdam om aandacht te vragen voor de aanstaande commerciële zeehondenjacht in Canada. Het Canadese ministerie van Visserij maakte bekend dat de jacht op donderdag 6 april zal starten.

Dierenleed wetenschappelijk bewezen

Een nieuw wetenschappelijk rapport toont aan wat de omvang van de tekortkomingen op het gebied van dierenwelzijn zijn en benadrukt dat de huidige regelgeving voor de bescherming van het welzijn van pelsdieren in de EU ontoereikend is.

Jagers in Canada staan alweer klaar

De meedogenloze en onnodige commerciële zeehondenjacht in Canada bestaat nog steeds. In 2022 knuppelden jagers zeker 26.281 weerloze pups dood met hun wrede hakapiks. Ook dit jaar kleurt het ijs weer rood. We blijven actievoeren tegen de jacht!

Merken Nikkie Plessen op de Bontvrijlijst!

Alle modemerken van Nikkie Plessen zijn aangesloten bij Fur Free Retailer! Al haar topmerken, waaronder NIKKIE, NIK&NIK en Fifth House, hanteerden altijd al een bontvrij beleid en zijn nu officieel lid. Het is een duidelijk statement richting bontmerken.

Geen verbod op bont in Amsterdam

Een bekeuring voor de gemeente Amsterdam! De Te Bont Politie ging langs om de symbolische bontbekeuring te overhandigen aan de wethouder van Economische Zaken. Er komt geen verbod op de verkoop van bont op Amsterdamse markten.

Een bontvrij Europa is in zicht

Ruim 1.7 miljoen Europeanen hebben het burgerinitiatief Fur Free Europe voor een bontverbod in de EU ondertekend. De Europese Commissie moet een verbod op de productie en verkoop van bont binnen Europa nu overwegen.

BN’ers en influencers voeren actie tegen bont

BN’ers laten in een video zien hoe je dierlijk van imitatiebont kunt onderscheiden. Bontfokkerijen zijn in Nederland verboden, maar de verkoop van bont is nog toegestaan. Daar zien de actievoerders graag verandering in.

Op weg naar een bontvrij Europa

Om het burgerinitiatief voor een bontvrij Europa te ondersteunen en te promoten waren wij aanwezig in Brussel. Het doel is om het verbod op de productie en verkoop van bont zo snel mogelijk in te laten gaan.

Loesje spreekt duidelijke taal over bont!

Loesje schreef speciaal voor Bont voor Dieren de tekst: ‘Bont, wie het zich aantrekt, trekt het uit. Ook in Nederland is de bontindustrie nog lang niet verleden tijd. De tekst ligt als ansichtkaart in vele cafés in de Randstad.