Bont voor Dieren

Kering Group volledig bontvrij!

Het Franse modehuis Kering gaat vanaf de herfstcollectie 2022 volledig bontvrij! Ook Saint Laurent en Brioni stoppen met het gebruik van bont. Weer een geweldige nieuwe stap naar een bontvrije wereld.

Vacature voorzitter bestuur Bont voor Dieren

Wil je bijdragen aan het eind van de bontindustrie? Het bestuur van Bont voor Dieren is op zoek naar een nieuwe voorzitter. De voorzitter is verantwoordelijk voor de leiding van het bestuur en daarmee de stichting.

Met bont loop je voor schut, Skihut!

Zaterdag 2 oktober voeren Bont voor Dieren en Animal Rights samen actie voor de deur van Skihut in Scheveningen. De wintersportwinkel blijft willens en wetens kleding met bont verkopen.

Petitie overhandigd aan Namibische ambassade

Afgelopen dinsdag heeft Bont voor Dieren een door 5584 mensen ondertekende petitie tegen de pelsrobbenjacht in Namibië overhandigd aan de ambassadeur van dat land.

Silent Protest tegen pelsrobbenjacht Namibië

Bont voor Dieren stond met een Silent Protest op de boulevard van Zandvoort om te protesteren tegen de pelsrobbenjacht in Namibië. Voorbijgangers konden de petitie tekenen.

Geen Greetings, maar Grievings from Namibia!

Geen greetings, maar grievings from Namibia! De aankomende periode mogen jagers namelijk weer tot 60.000 jonge Kaapse pelsrobben doodknuppelen voor hun vacht.

Rose: een portret van de bontfokkerij in Canada

Lees het verhaal van Rose, een vos die op een fokkerij in Quebec leefde. Rose’s verhaal is belangrijk omdat haar toestand een licht werpt op veel grotere problemen in deze industrie.

Fashion outlet Otrium op de Bontvrijlijst!

Fashion outlet Otrium heeft zich aangesloten bij Fur Free Retailer! Het bekende online platform maakt met zijn bontvrijbeleid een duidelijk statement tegen het gebruik van bont in mode.

Teken nu onze ‘Stop Deadly Fur’ petitie!

De wereldleiders moeten een eind maken aan de bontindustrie, voordat het de volgende pandemie veroorzaakt. Teken vandaag nog de petitie en laat je stem horen aan de G20.

Ook Moose Knuckles bontvrij!

Fantastisch! Het Canadese luxe kledingmerk Moose Knuckles is het nieuwste modebedrijf dat aankondigt dat het alle productie met natuurlijk bont beëindigt.