Bont voor Dieren

Straatactie voor een bontvrij Max Mara

‘Max Mara, it’s time to go furfree!’ Met deze duidelijke boodschap stonden we voor de deur van Max Mara in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Het luxe Italiaanse modemerk verkoopt nog altijd bont van vos, nerts en wasbeerhond.

Dierenwelzijnsorganisaties richten pijlen op Max Mara

Bont voor Dieren en de Fur Free Alliance lanceren vandaag een wereldwijde campagne om de Italiaanse modegigant Max Mara over te halen bontvrij te gaan. Vele andere luxemerken kozen eerder al voor een bontvrij beleid.

Bontdragers Arnhem ontvangen bontbekeuring

Afgelopen weekend heeft de Te Bont Politie actiegevoerd in Arnhem. Het leek er even op dat we het centrum konden uitroepen tot een officieel bontvrij gebied, maar kort daarna moesten we toch in actie komen.

Diervriendelijke én duurzame alternatieven

Ben jij je bewust van de winterkleding die je draagt? We geven je tips om de winter door te komen met diervriendelijke alternatieven, die ook nog duurzaam zijn. Zo hou je jezelf warm én de dieren zullen je dankbaar zijn.

Daily Paper voor een bontvrije wereld

Daily Paper sluit zich aan bij Fur Free Retailer! Het Nederlandse modemerk – vooral razend populair onder jongvolwassenen – was altijd al bontvrij, maar steunt met hun toetreding de strijd voor bontvrije mode.

Te Bont Politie ‘bekeurt’ bontdragers Almere

Afgelopen weekend ging het bontinspectieteam de straat op in Almere. Vanaf de start werden onophoudelijk gesprekken gevoerd met jongvolwassenen die nog bont dragen. Sommigen bewust, anderen hadden geen idee.

Stop schimmige bonthandelaren in horeca

Horeca-eigenaren zijn vaak niet op de hoogte van de bontinkoop in hun hotel of gelegenheid. Door de eigenaren te benaderen, zien ze soms af van de verhuur van de betreffende ruimte. Dit is helaas niet altijd het geval.

Roerig jaar in strijd tegen bont

Het afgelopen jaar hebben we veel kunnen betekenen voor dieren in de bontindustrie in Europa en wereldwijd. Maar we zijn nog lang niet klaar met ons werk. Op naar een bontvrij 2024, een jaar vol nieuwe kansen!

Te Bont Politie in actie in Rotterdam

Waar bont is, vind je de Te Bont Politie. We zien ook deze winter helaas weer opvallend veel bontkragen in het straatbeeld. Daarom waren onze inspecteurs vanmiddag te vinden in het centrum van Rotterdam.

Londen Fashion week officieel bontvrij

De London Fashion Week is vanaf 2024 officieel bontvrij. Bont is niet langer welkom op de catwalk. Het statement voor bontvrije mode is een voorbeeld voor de Fashion Weeks in Parijs, New York en Milaan.