Bont voor Dieren

Merken Nikkie Plessen op de Bontvrijlijst!

Alle modemerken van Nikkie Plessen zijn aangesloten bij Fur Free Retailer! Al haar topmerken, waaronder NIKKIE, NIK&NIK en Fifth House, hanteerden altijd al een bontvrij beleid en zijn nu officieel lid. Het is een duidelijk statement richting bontmerken.

Geen verbod op bont in Amsterdam

Een bekeuring voor de gemeente Amsterdam! De Te Bont Politie ging langs om de symbolische bontbekeuring te overhandigen aan de wethouder van Economische Zaken. Er komt geen verbod op de verkoop van bont op Amsterdamse markten.

Een bontvrij Europa is in zicht

Ruim 1.7 miljoen Europeanen hebben het burgerinitiatief Fur Free Europe voor een bontverbod in de EU ondertekend. De Europese Commissie moet een verbod op de productie en verkoop van bont binnen Europa nu overwegen.

BN’ers en influencers voeren actie tegen bont

BN’ers laten in een video zien hoe je dierlijk van imitatiebont kunt onderscheiden. Bontfokkerijen zijn in Nederland verboden, maar de verkoop van bont is nog toegestaan. Daar zien de actievoerders graag verandering in.

Op weg naar een bontvrij Europa

Om het burgerinitiatief voor een bontvrij Europa te ondersteunen en te promoten waren wij aanwezig in Brussel. Het doel is om het verbod op de productie en verkoop van bont zo snel mogelijk in te laten gaan.

Loesje spreekt duidelijke taal over bont!

Loesje schreef speciaal voor Bont voor Dieren de tekst: ‘Bont, wie het zich aantrekt, trekt het uit. Ook in Nederland is de bontindustrie nog lang niet verleden tijd. De tekst ligt als ansichtkaart in vele cafés in de Randstad.

Noorse kooien ook eindelijk leeg

De kooien van nertsenfokkerijen in Noorwegen zijn eindelijk leeg! De Noorse bontindustrie is nu gesloten. De laatste fokker legde, twee jaar voordat het verbod op de pelsdierhouderij in werking treedt, zijn werkzaamheden neer.

Schokkende beelden van Finse bontfokkerijen

Oikeutta eläimille en Humane Society International brengen schokkende beelden naar buiten van in Finland gefokte vossen. De beelden leggen het lijden van dieren voor mode bloot. Het is nu tijd voor een Europees verbod!

Een impactvol jaar voor de bontdieren

Het afgelopen jaar hebben we veel kunnen betekenen voor de dieren in de bontindustrie. Maar we zijn nog lang niet klaar met ons werk. We gaan een jaar tegemoet vol nieuwe mogelijkheden en kansen. Op naar een bontvrije wereld!

Vacht waar je het niet verwacht

Bont voor Dieren heeft op haar social mediakanalen de korte en krachtige bewustwordingscampagne ‘Vacht waar je het niet verwacht’ gelanceerd. Bont vind je namelijk overal, zonder dat je het door hebt.