Bont voor Dieren

Fur Free Friday: Stop the killing season

Bedankt dat jij bontvrij bent! Vandaag op Fur Free Friday vieren we dat merken, organisaties en consumenten kiezen om bont te weren. Vanavond staan we met onze speciale Bont voor Dieren Photobooth in de Tolhuistuin.

Net Niet Genoeg eerste bontvrije kledingbank

Stichting Net Niet Genoeg heeft zich als eerste bontvrije kledingbank van Nederland aangesloten bij Fur Free Retailer. De stichting heeft geen producten met echt bont of exotisch leer voor haar gasten, want bont is voor dieren. 

Parajumpers kiest voor duurzaam en bontvrij

Geweldig! Het Italiaanse luxemerk Parajumpers neemt een grote stap richting duurzaamheid door bontvrij te gaan in de nieuwe collectie van 2022. We zijn ontzettend verheugd dat ook dit merk de juiste keuze heeft gemaakt.

Kringloopwinkels doen bont in de ban

Kringloopwinkels RataPlan, Reshare Store, Noppes en Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden hebben zich aangesloten bij de internationale Bontvrijlijst van Fur Free Retailer. Alle 59 filialen zijn vanaf vandaag bontvrij.

Fur Free Alliance vraagt om bontfokverbod Zweden

Op weg naar een bontvrij Europa! Samen met de leden van de Fur Free Alliance hebben we een brief overhandigd aan het Zweedse ministerie met de oproep om de bontfokkerij te verbieden in het land.

Bont voor Dieren zet de bloemetjes binnen!

De bloemisten van Topbloemen.nl maken de hele maand november prachtige roze boeketten voor Bont voor Dieren. Met de aankoop van dit speciale boeket steun jij ons werk in de strijd tegen de bontindustrie.

500.000 handtekeningen tegen bont in EU

Meer dan een half miljoen Europeanen hebben hun handtekening gezet onder het burgerinitiatief Fur Free Europe om een einde te maken aan de bontindustrie. Een bontvrij Europa komt in zicht, maar er is nog een lange weg te gaan.

Bijeenkomst Straatsburg voor een bontvrij Europa

Begin oktober waren we in Straatsburg om een bijeenkomst bij te wonen die in het teken stond van een bontvrij Europa. De aanwezige Europarlementariërs spraken zich uit voor fok- en handelsverbod.

Verzekeraars beleggen in exotisch leer en bont

Hoewel steeds meer consumenten en modemerken stoppen bont en exotisch leer, blijken verzekeraars actief in Nederland nog steeds te beleggen in modehuizen die gebruik maken van exotisch leer en bont.

Lush en Bont voor Dieren slaan pootjes ineen!

Lush en Bont voor Dieren slaan op Werelddierendag de pootjes ineen voor een bontvrij Europa! Vanmorgen lanceerden we gezamenlijk ‘Reken af met bont’, waarmee we iedereen oproepen het Europees burgerinitiatief te tekenen.