Bont voor Dieren

Op weg naar een bontvrij Europa

Om het burgerinitiatief voor een bontvrij Europa te ondersteunen en te promoten waren wij aanwezig in Brussel. Het doel is om het verbod op de productie en verkoop van bont zo snel mogelijk in te laten gaan.

Loesje spreekt duidelijke taal over bont!

Loesje schreef speciaal voor Bont voor Dieren de tekst: ‘Bont, wie het zich aantrekt, trekt het uit. Ook in Nederland is de bontindustrie nog lang niet verleden tijd. De tekst ligt als ansichtkaart in vele cafés in de Randstad.

Noorse kooien ook eindelijk leeg

De kooien van nertsenfokkerijen in Noorwegen zijn eindelijk leeg! De Noorse bontindustrie is nu gesloten. De laatste fokker legde, twee jaar voordat het verbod op de pelsdierhouderij in werking treedt, zijn werkzaamheden neer.

Schokkende beelden van Finse bontfokkerijen

Oikeutta eläimille en Humane Society International brengen schokkende beelden naar buiten van in Finland gefokte vossen. De beelden leggen het lijden van dieren voor mode bloot. Het is nu tijd voor een Europees verbod!

Een impactvol jaar voor de bontdieren

Het afgelopen jaar hebben we veel kunnen betekenen voor de dieren in de bontindustrie. Maar we zijn nog lang niet klaar met ons werk. We gaan een jaar tegemoet vol nieuwe mogelijkheden en kansen. Op naar een bontvrije wereld!

Vacht waar je het niet verwacht

Bont voor Dieren heeft op haar social mediakanalen de korte en krachtige bewustwordingscampagne ‘Vacht waar je het niet verwacht’ gelanceerd. Bont vind je namelijk overal, zonder dat je het door hebt.

G-Star RAW maakt bontvrij statement!

G-Star RAW heeft zich aangesloten bij Fur Free Retailer! Het bekende Nederlandse merk heeft nooit bont in zijn collecties gehad en richt zich continu op verduurzaming. Daar hoort een officieel bontvrijbeleid bij.

Eén miljoen Europeanen tekenen ECI

Zojuist zijn we de één miljoen handtekeningen gepasseerd voor het Europees Burgerinitiatief ‘Fur Free Europe’. Een geweldige mijlpaal, maar we moeten doorzetten en handtekeningen blijven verzamelen!

Fur Free Friday: Stop the killing season

Bedankt dat jij bontvrij bent! Vandaag op Fur Free Friday vieren we dat merken, organisaties en consumenten kiezen om bont te weren. Vanavond staan we met onze speciale Bont voor Dieren Photobooth in de Tolhuistuin.

Net Niet Genoeg eerste bontvrije kledingbank

Stichting Net Niet Genoeg heeft zich als eerste bontvrije kledingbank van Nederland aangesloten bij Fur Free Retailer. De stichting heeft geen producten met echt bont of exotisch leer voor haar gasten, want bont is voor dieren.