Bont voor Dieren

Bontvrijlijst en Te Bontlijst vernieuwd!

Vandaag lanceert Bont voor Dieren haar vernieuwde Bontvrijlijst en Te Bontlijst! Consumenten kunnen zo snel zien waar je wel en niet bontvrij winkelt.

Israël verbiedt alle bonthandel voor mode

Israël is het eerste land ter wereld dat zijn deuren sluit voor de wrede bontindustrie. Bont mag alleen nog worden gebruikt voor onderzoek en voor religieuze tradities.

Estland verbiedt bontindustrie per 2026

Vanmiddag heeft het parlement in Estland met een meerderheid ingestemd voor een bontfokverbod. Vanaf 2026 is het niet meer toegestaan om in het land dieren te fokken.

Luxe merklabels gaan bontvrij!

Valentino heeft aangekondigd te stoppen met bont! Eerder dit jaar maakten Saks Fifth Avenue, Alexander McQueen en Balenciaga bekend dat ze bont niet meer zullen gebruiken.

Vrijwilligerswerk in coronatijd

Om onze vrijwilligers te bedanken voor hun aanhoudende betrokkenheid geven wij eco-vriendelijke bedrukte notitieboekjes met pen cadeau van bedrukken.nl.

Samen beschermen we de aarde

Om Earth Day te vieren, werken we samen met EarthToday, een initiatief om bewustwording omtrent de staat van de aarde te bevorderen en de bescherming ervan te versnellen.

EU kom in actie tegen de bontindustrie!

Het is bijna een jaar geleden dat het coronavirus voor het eerst werd ontdekt bij een nertsenfokkerij in Nederland. Sindsdien is de Europese Commissie te inactief gebleven.

Silent Protest tegen zeehondenjacht Canada

Gisteren stond Bont voor Dieren met een Silent Protest in Rotterdam om te demonstreren tegen de zeehondenjacht in Canada. Op locatie konden mensen onze petitie tekenen.