Bont voor Dieren

‘Behind the Scenes’ – het leed achter de schermen

Elke film schrapt scenes. Het zijn beelden die de kijker niet te zien krijgt. Dit proces vindt ook plaats in de bontindustrie. De consument krijgt alleen het eindproduct aangeboden, namelijk de bontkraag of -jas. Het leed blijft onzichtbaar.

Een heel mooi en gelukkig 2022!

We hebben jaar achter de rug met veel successen voor de dieren in de bontindustrie. Maar we zijn nog lang niet klaar met ons werk. We gaan een jaar tegemoet vol nieuwe mogelijkheden en kansen! Op naar een bontvrij 2022.

Italië verbiedt bontfokkerijen per 2022

Over en sluiten! Na jarenlang actievoeren is het wetsvoorstel voor het definitief sluiten van de bontfokkerijen in Italië aangenomen. Fantastico! Dit geweldige nieuws brengt ons een stap dichterbij een bontvrij Europa.

You’ve got some fur to ditch, Woolrich!

Het Amerikaanse bontkragenmerk Woolrich snapt het nog steeds niet! Daarom staan we drie jaar na de vorige actie weer in de P.C. Hooftstraat om te pleiten voor een bontvrij beleid van het merk.

The Sting Companies tekent voor een bontvrije wereld!

The Sting Companies heeft zich aangesloten bij de internationale Fur Free Retailer. Bekende kledingwinkels als THE STING, Costes en Cotton Club vallen onder het Nederlandse bedrijf met 157 filialen.

ELLE magazine maakt bontvrij statement

ELLE magazine is het eerste wereldwijde modemagazine dat bontvrij gaat! Het blad staat het niet langer toe om bont in welke vorm dan ook af te beelden. Een geweldig voorbeeld voor anderen.

If you stop buying, we stop dying!

Het was Fur Free Friday! Met onze pop-up modeshow vroegen we aandacht voor de horror die nog gaande is in de bontindustrie. Met het motto ‘If you stop buying. We stop dying!’ gingen we in gesprek.

Frankrijk verbiedt bontfokkerijen

De Franse senaat heeft vandaag met een overweldigende meerderheid gestemd voor wetgeving om een einde te maken aan het houden van wilde dieren voor hun vacht. Het verbod gaat per direct in.

TopVintage tekent tegen bont!

TopVintage sluit zich aan bij Fur Free Retailer! Europa’s grootste online retro boutique heeft sinds de oprichting in 2008 nooit bont in haar collecties gehad. Vintage looks kunnen ook zonder dierenleed.

Nieuwe merken op de Bontvrijlijst!

Modemerken Circle of Trust en Suitable hebben zich aangesloten bij de internationale Bontvrijlijst! Kringloop Twello en kringloopwinkel Foenix bieden ingeleverd bont niet meer opnieuw aan.