Bont voor Dieren

Samen beschermen we de aarde

Om Earth Day te vieren, werken we samen met EarthToday, een initiatief om bewustwording omtrent de staat van de aarde te bevorderen en de bescherming ervan te versnellen.

EU kom in actie tegen de bontindustrie!

Het is bijna een jaar geleden dat het coronavirus voor het eerst werd ontdekt bij een nertsenfokkerij in Nederland. Sindsdien is de Europese Commissie te inactief gebleven.

Silent Protest tegen zeehondenjacht Canada

Gisteren stond Bont voor Dieren met een Silent Protest in Rotterdam om te demonstreren tegen de zeehondenjacht in Canada. Op locatie konden mensen onze petitie tekenen.

Canada, leg voorgoed je knuppels neer!

Vanmorgen is de commerciële zeehondenjacht in Canada gestart. Terwijl je dit leest, worden tot 400.000 weerloze pups doodgeknuppeld voor hun vacht.

Modemerk les enphants uit China is bontvrij!

Modemerk les enphants heeft zich als vijftigste Chinese merk aangesloten bij het Fur Free Retailer Programma. Dit maken onze zusterorganisatie Act Asia en de Fur Free Alliance bekend.

Campagne voor diervriendelijke politici

De Dierencoalitie lanceert vandaag een handige kieswijzer in aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen. Stem deze verkiezingen op een diervriendelijke politicus.

EFSA: nertsenfokkerijen zijn groot risico

Alle nertsenfokkerijen vormen een risico voor COVID-19 uitbraken en moeten strikt worden gecontroleerd. De EFSA publiceert deze conclusie aan de vooravond van het fokseizoen.