Ga naar de inhoud

Online modewinkel Zalando stopt met verkoop bont

 

Nederlands grootste online modewinkel Zalando heeft gekozen voor een bontvrij beleid en de internationale bontvrij verklaring van Bont voor Dieren ondertekend.

 

Onlangs waren er nog staarten van wasbeerhonden te koop op de site van Zalando. Door de komst van zeer echt lijkend imitatiebont, de goedkope prijzen van echt bont uit China en de nog niet van kracht zijnde labelplicht voor artikelen die echt bont bevatten, is het voor detaillisten steeds lastiger om echt van nep bont te onderscheiden.

 

Dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren heeft naar aanleiding van klachten van klanten contact opgenomen met Zalando en samen goed naar de producten gekeken. Tientallen producten die mogelijk toch echt bont bevatten zijn vervolgens van de website gehaald.

 

Zalando zal in samenwerking met Bont voor Dieren er uiterste zorg voor dragen dat het bontvrij beleid wordt nagestreefd. Marijn van Roij, Management team Zalando NL: “Zalando streeft naar een duurzame werkwijze: People, Planet & Profit. Natuurlijk hoort de verkoop van bont daar niet bij, we zullen er dan ook alles aan doen om dit soort misverstanden in de toekomst te voorkomen en hebben hier dan ook een duidelijk beleid op geschreven. Het ondertekenen van de bontvrij verklaring is daarbij een logische en weloverwogen stap.”

 

Steeds meer bedrijven kiezen voor een bontvrij beleid en een duurzaam en maatschappelijk verantwoord imago. Naast Zalando hebben onder andere ook de Bijenkorf, Wehkamp, Tommy Hilfiger en onlangs SuperTrash de bontvrij verklaring ondertekend. De bontvrij lijst van Bont voor Dieren met bontvrije retailers biedt de consument de mogelijkheid om een weloverwogen keuze te maken tijdens het winkelen.

Delen via:
blijf op de hoogte van het nieuws over en de campagnes tegen de bontindustrie

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

5 juli 2024 - Voorstanders van de commerciële zeehondenjacht willen de markttoegang van zeehondenproducten in Europa weer toe te laten. Dit mogen we niet laten gebeuren! Jouw inbreng wordt meegenomen
20 juni 2024 - Het wetsvoorstel voor een bontfokverbod in Polen is aanstaande. Meer dan 120 politici ondertekenden dit wetsvoorstel, inclusief de voorzitter. Het wetsvoorstel zal nu de volgende stappen
10 juni 2024 - Vier mannen die zich met dubieuze goud- en bontinkoop bezighouden, hebben in België een celstraf en geldboete gekregen voor hun oplichtingspraktijken. Zie je alsnog een advertentie,