Bont voor Dieren

29 september 2020 – Een geweldige overwinning, de Franse minister van Ecologie heeft de bontindustrie verboden! De beslissing volgt op de recente gruwelijke beelden van de laatste vier overgebleven bontfokkerijen in Frankrijk. Het verbod treedt in werking na een overgangsperiode van vijf jaar.

Muriel Arnal, CEO van de Franse dierenbeschermingsorganisatie One Voice, zegt: “Wat een heftige strijd… dank aan al onze partners in de Fur Free Alliance voor hun hulp. We hebben eindelijk een verbod. Maar de bontfokkerij zal in vergelijking met Nederland nog heel lang plaatsvinden. Met slechts vier overgebleven fokkerijen hadden we gehoopt op een snellere overgangstermijn. We zullen blijven vechten om deze vier fokkerijen te sluiten vóór de deadline die is vastgesteld door het ministerie van Ecologie.

Vorige week hebben wij en alle lidorganisaties van de Fur Free Alliance over de hele wereld er bij de Franse regering op aangedrongen onmiddellijk actie te ondernemen en de laatst overgebleven nertsenfokkerijen van Frankrijk te sluiten. Recent onderzoek naar Franse bontfokkerijen in 2017, 2019 en opnieuw in 2020, onthulde schokkende voorbeelden van dierenleed. Onder meer nertsen met lichamelijk letsel die onder erbarmelijke omstandigheden werden gehouden en stereotiep gedrag vertoonden waren te zien. Sommigen van hen hadden oogletsel, ontbrekende tanden, ontbrekende staarten, verlamde en necrotische benen en huidaandoeningen. Samen met One Voice roepen we de Franse regering op om de overgangsperiode te verkorten en bontfokkerijen zo snel mogelijk te verbieden.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niks missen?

Wil je weten wat er speelt in de bontindustrie en wat we bereiken? Schrijf je dan in voor onze 
e-mailnieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws.