Bont voor Dieren

18 september 2020 – Vandaag hebben wij de Namibische minister van Visserij, Albert Kawana, onze digitale petitie tegen de Namibische pelsrobbenjacht overhandigd. De petitie is maar liefst 5226 keer getekend. In de brief maken wij wederom duidelijk dat we openheid van zaken over de jacht tot nu toe willen en dat we pleiten voor een direct einde aan de jacht. 

Halverwege juli hadden wij het Ministerie van Visserij een brief gestuurd waarin wij onder andere vroegen om meer openheid te geven over het aantal dieren dat jaarlijks wordt gedood, waar het bont naartoe gaat en of er toezichthouders bij jacht aanwezig zijn. Ondanks de bevestiging van het ministerie dat er naar onze vragen zou worden gekeken, hebben wij nog geen antwoorden ontvangen. Ondertussen hebben wij zowel digitaal als op straat voorlichting gegeven over deze geheimzinnige jacht.

Corona
Van verschillende bronnen hebben wij vernomen dat de jacht door de coronapandemie nog altijd niet is begonnen. Een flink aantal dieren verplaatst zich tijdens de jacht naar andere gebieden, maar dat is dit jaar nog niet gebeurd. Wij weten helaas niet of de fabrieken waar de vachten worden bewerkt wel of niet geopend zijn. Dat er op dit moment nog geen teken is van de jacht die gaande is, betekent niet dat deze niet meer plaats zal vinden dit jaar. De dieren worden namelijk altijd in een periode van juli tot halverwege november gedood. Er zijn dus nog twee maanden te gaan. Wij houden de ontwikkelingen zo goed als we kunnen in de gaten.

Hulp aangeboden aan het ministerie
Bont voor Dieren heeft in het verleden onderzoek gedaan naar ecotoerisme in Namibië, waaruit blijkt dat die branche tot 300% meer inkomsten zal genereren dan de bontindustrie. Wij hebben in de brief aan de heer Kawana aangegeven mee te willen helpen om deze ommezwaai van de bontindustrie naar ecotoerisme te realiseren. Wij blijven hoop houden voor verandering in de toekomst!

Klik om de brief te lezen

Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.