Bont voor Dieren

10 april 2021 – Gisteren stond Bont voor Dieren met een Silent Protest in Rotterdam om te demonstreren tegen de zeehondenjacht in Canada. Op locatie konden voorbijgangers onze petitie tekenen en op de foto met onze campagneborden. Ook konden mensen symbolisch een knuppel tegen de jacht laten vallen.

Twaalf van onze vrijwilligers en medewerkers maakten een duidelijk statement tegen Canada voor de Markthal. We vroegen mensen of zij op de hoogte waren van de jacht en wezen voorbijgangers op onze ‘rouwborden’. Vooral jongeren wisten niet dat er momenteel aan de andere kant van de wereld wordt gejaagd op de weerloze zeehonden. Ze tekenden massaal onze petitie en deelden dit op social media.

Moranni te Winkel, campagneleider: “We protesteren al jaren tegen deze wanpraktijken. Dat de jacht mede dankzij importverboden met 83% is afgenomen is mooi, maar wij gaan voor de volle 100%. Daar hebben we alle steun bij nodig en dat maakt onze zichtbaarheid op straat zo belangrijk. Iedereen moet weten dat deze dieren nog altijd worden doodgeknuppeld voor hun vacht. We zijn ontzettend blij om te zien dat zoveel mensen zonder aarzelen direct onze petitie tekenden. Gisteren werd wederom duidelijk dat niemand wil dat deze jacht blijft bestaan”.

Begin mei willen wij onze petitie overhandigen aan de Canadese ambassade. Wij zullen ervoor zorgen dat ook dit jaar de boodschap voor een eind aan de jacht terecht komt bij de Canadese premier Trudeau. Teken vandaag nog onze petitie!


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.