Bont voor Dieren

30 september 2021 – Skihut liegt zijn klanten keihard voor. Op undercoverbeelden van Bont voor Dieren en Animal Rights beweren verkopers onder andere dat bont een restproduct is en dat zogenoemd ‘knuffelbont’ afkomstig is van dieren die vrolijk buiten leven. Op de beelden zie je dat de winkel volhangt met bontkragen. Wij zijn geschokt dat consumenten zo in de maling worden genomen en voeren daarom zaterdag 2 oktober actie voor de deur.

Dat de wintersportwinkel dierenleed verkoopt weten ze al jaren. Begin 2019 stonden wij al met onze Bontblocker voor de deur om aandacht te vragen voor het leed in de bontindustrie. Ook hebben we recentelijk tevergeefs contact gezocht met Skihut om in gesprek te gaan over de overstap naar een bontvrij beleid. Moranni te Winkel, campagneleider Bont voor Dieren: “Het is onmogelijk dat Skihut in al zijn eigen leugens gelooft. Maar het is vooral te absurd voor woorden dat deze onwaarheden aan consumenten worden verteld, die vervolgens met ‘een beter gevoel’ toch een jas met bont aanschaffen. Als zij de waarheid zouden horen, zouden ze per direct de winkel verlaten.”

Bontmerken die door Skihut worden verkocht zijn onder andere Parajumpers, Nobis en Sportalm. Ook het wereldwijd bekende merk Canada Goose wordt door de winkel aangeboden, maar dat merk heeft onlangs besloten bont uit hun collectie te verbannen vanwege het immense dierenleed. Dit nieuws moet Skihut wel hebben bereikt, maar de winkel verkiest leugens boven de waarheid en houdt zo de bontindustrie in stand. Dat terwijl voor elke bontkraag een vos, wasbeerhond of konijn een hels leven in een smerige draadgazen kooi heeft gehad en daarna op brute wijze is gedood. Coyotes worden in het wild gevangen om te eindigen als bontkraag. Zij stappen met hun pootje in pijnlijke wildklemmen en proberen zich dagenlang tevergeefs los te wurmen. Uiteindelijk doden jagers de uitgeputte dieren. Zoveel dierenleed, alleen maar voor hun vacht.

Samen met Animal Rights roepen wij Skihut op om te stoppen met de verkoop van echt bont. Nederland heeft sinds 2021 geen bontindustrie meer, maar bont mag hier nog steeds worden ingevoerd en verkocht. Robert Molenaar, oprichter Animal Rights: “Het huidige beleid rondom bont is onlogisch en inconsequent. Er is een verbod op het fokken van dieren voor bont vanuit ethische overwegingen. Waarom laat de overheid toe dat winkels zoals Skihut echt bont verkopen?” Op zaterdag 2 oktober voeren we gezamenlijk actie voor de deur van de winkel in Scheveningen en we vragen aandacht voor het tekenen van ons burgerinitiatief.  Aanmelden voor ons vreedzaam protest aanstaande zaterdag kan hier.

Voor deze campagne maken we gebruik van beelden van Joanne McArthur en Oikeutta eläimille.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.