Bont voor Dieren

10 juli 2019 – Bont voor Dieren is vandaag met een ludieke actie haar campagne ‘Stop de knuppels in Namibië’ gestart. Twee uur lang zwom een nepzeehond, bestuurd door een duiker, door de Amsterdamse grachten. Actrice Anna Drijver zat in het complot en stuurde een post van de zeehond de wereld in. De campagne vraagt aandacht voor de massale zeehondenslachting in het Afrikaanse land.

Missie volbracht! Want het bericht van Anna werd massaal gedeeld en trok vele geïnteresseerden naar de grachten. Ook comedian Ruben van der Meer deed mee aan de actie en deelde het bericht. Aan het eind van de ochtend zwom de ‘zeehond’ onder de iconische brug op de hoek Keizersgracht / Reguliersgracht waar de medewerkers van Bont voor Dieren een spandoek lieten zakken met de tekst ‘Gevlucht voor de zeehondenjacht? Stop de knuppels in Namibië. Teken de petitie op bontvoordieren.nl.’ De petitie bestaat uit een protestmail aan het Namibische ministerie van Visserij met de oproep de jacht direct te stoppen.

(bericht gaat verder onder de video)

Bont gaat altijd gepaard met dierenleed

Het Namibische ministerie van Visserij geeft vergunningen aan jagers om tussen juli en december tot 86.000 Kaapse pelsrobben dood te knuppelen voor hun vacht. Het gaat om 80.000 pups en 6.000 volwassen dieren. Dit maakt de jacht groter dan de wereldwijd bekende zeehondenjacht in Canada. De dieren worden bij zonsopgang op het strand bij een gedreven en vervolgens op brute wijze gedood. Voor de toeristen arriveren worden de stranden weer bloedvrij gemaakt. Directeur van Bont voor Dieren Natalie Wanga: “Bont is een zinloos luxeproduct dat altijd gepaard gaat met dierenleed. De Kaapse pelsrobben in Namibië worden op afschuwelijke wijze gedood. Hier moet een eind aan komen. Diverse studies hebben aangetoond dat de jacht niet alleen het ecosysteem uit balans brengt, maar dat Namibië tot 300% meer profiteert van zeehondentoerisme dan dat de jacht opbrengt.”

Het idee om met een nepzeehond de aandacht te trekken, kwam voort uit de zeehond die al enkele weken rondzwemt in Nederland. Bont voor Dieren werkt al enige jaren samen met Roorda Reclamebureau, dat een zeer grote rol heeft gespeeld bij het bewerkstelligen van deze actie. De aankomende maanden zullen wij zowel tijdens straatacties als online oproepen om de protestmail te versturen. Steun jij onze strijd tegen de Namibische zeehondenjacht?

Niks missen?

Wil je weten wat er speelt in de bontindustrie en wat we bereiken? Schrijf je dan in voor onze 
e-mailnieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws.