Bont voor Dieren

In Europa leven en lijden honderden miljoenen dieren in kooien. Meestal zijn die kooien krap en kaal en veroorzaken ze enorm veel dierenleed. Met onze nieuwe campagne kunnen we deze kooien samen Europa uit krijgen! 

Kooien zijn het symbool van de bio-industrie. Dieren worden als dingen gezien en gebruikt. Er wordt gestreefd naar een zo hoog en goedkoop mogelijke productie die enorm schadelijk is voor het milieu, de dieren en de aarde. Kooien zijn niet van deze tijd en moeten verdwijnen!

TEKEN NU >

Internationaal netwerk tegen kooien

Het Europees Burgerinitiatief ‘Stop de kooien’ doen we samen met organisaties uit heel Europa, op initiatief van Compassion in World Farming. We hebben als gemeenschappelijk doel het leven van de dieren in de Europese veehouderij te verbeteren door het gebruik van kooien te beëindigen. Wij werken zowel samen als los van elkaar om meer dan een miljoen handtekeningen voor het Europees Burgerinitiatief te verzamelen.

94% Van de mensen in Europa vindt het welzijn van dieren in kooien belangrijk en 82% vindt dat de dieren beter beschermd moeten worden. Samen kunnen we hiervoor zorgen. Samen maken we een einde aan de kooien.

Wat willen wij?

We willen dat Europa kiest voor een nieuwe manier van werken. Kooien horen hier niet bij. Ze schaden het welzijn van de dieren en ze zijn een belangrijke steunpilaar van een industrie die de omgeving vervuilt, de aarde opwarmt en enorm veel grondstoffen verspilt.

Alle kooien moeten dus uit de Europese veehouderij verdwijnen. Dat is de belangrijkste eis van deze grote campagne die we de komende jaren in zoveel mogelijk Europese landen zullen voeren.

Om hoeveel dieren gaat het? 

Het aantal dieren dat in de Europese vee-industrie in kooien wordt gehouden is verbazingwekkend: Meer dan 285 miljoen legkippen zitten in kooien, de zogenaamde ‘verrijkte’ legbatterij of ‘koloniehuisvesting’. Meer dan 13 miljoen zeugen staan vast tussen stalen stangen in ‘ligboxen’ of kraamhokken. Meer dan 300 miljoen konijnen leven in krappe draadgazen kooien.

Onze campagne richt zich op álle kooien in de veehouderij en niet op één speciale diersoort. Toch zullen we – als voorbeeld van de problemen die kooien veroorzaken – regelmatig de aandacht vestigen op één sector. We beginnen met de konijnenhouderij: een nauwelijks bekende industrie, waarin honderden miljoenen dieren leven in krappe, draadgazen kooien.

Lange adem

Om ons doel te bereiken hebben we de steun nodig van regeringen, parlementen en politici in veel landen en in de Europese Unie. Dat gaat niet van de ene op de andere dag. Uit ervaring weten we dat een lange adem nodig is om succes te behalen en we hebben laten zien dat we daarover beschikken. We weten ook dat de steun van mensen die dieren een warm hart toedragen onmisbaar is om het leven van miljarden dieren te verbeteren.

Doe mee en teken tegen de kooien.

LET OP!

Deze campagne betreft een burgerinitiatief. Dat betekent dat er heel veel gegevens moeten worden ingevuld om je stem geldig te maken. Deze gegevens gaan enkel naar de Europese referendumcommissie en worden daarna vernietigd.  


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.