Bont voor Dieren

17 februari 2024 – ‘Max Mara, it’s time to go furfree!’ Met deze duidelijke boodschap stonden we voor de deur van Max Mara in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Het luxe Italiaanse modemerk verkoopt nog altijd bont van vossen, nertsen en wasbeerhonden.

Zo luid en duidelijk als de kreet is, zo muisstil waren de modellen die anderhalf uur lang op de roze loper stilstonden voor de etalage. In hun handen hielden ze protestborden en bebloede vachten van nertsen en vossen vast. Voor hun ogen droegen ze dierenmaskers. Wat een impact maakte het geheel op de omgeving! Alle voorbijgangers keken om en maakten foto’s of video’s, of ze nou op de fiets zaten, voorbij reden met de auto of langsliepen. Ze steunden de actie stuk voor stuk met duimpjes omhoog en lovende woorden. Winkeliers van bontvrije merken en buurtbewoners namen zelfs de moeite om een kijkje te nemen en Michael Kors medewerkers benadrukten nog even extra dat ze bontvrij zijn. Slechts een enkeling was negatief.

 

Moranni te Winkel, campagneleider Bont voor Dieren: “De meeste mensen met wie we in gesprek gingen, wisten niet dat Max Mara nog bont verkoopt. Die onwetendheid kan er juist voor zorgen dat iemand onbewust een artikel met bont aanschaft. Gelukkig waren ze het er net als wij mee eens dat het afgelopen moet zijn met zo’n onnodig en wreed product als bont.”

Om Max Mara bontvrij te krijgen, voeren we samen met de Fur Free Alliance actie tijdens de Fashion Weeks deze maand in New York, Londen, Milaan en Parijs. Meer dan 50 aangesloten organisaties hebben wereldwijd hun achterban gevraagd Max Mara te mailen, te reageren op berichten op social media en om de winkels te bellen met de vraag bontvrij te gaan. Vandaag werd ook in Brussel en Londen gedemonstreerd voor de winkels van Max Mara. Aankomende weken staan er acties gepland in onder andere Berlijn, Helsinki, Milaan en Krakau. Aan het eind van onze actie boden we de directie van Max Mara een persoonlijke brief aan met daarin een Bontvrijverklaring. Deze brief wilde de winkelmanager helaas niet in ontvangst nemen.

Hoewel op dit moment de lente/zomercollectie in de winkels hangt, wordt tijdens de Fashion Weeks de najaarscollectie gepresenteerd. Max Mara loopt op 22 februari een show in Milaan, hopelijk de laatste editie met dierlijk bont.

Met dank aan Feestkleding365.nl voor de dierenmaskers en hun enthousiaste ondersteuning.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.