Bont voor Dieren

Onder het motto: ‘als u zo nodig de vacht van een ander wilt gebruiken, helpen wij u graag een handje‘, heeft  Bont voor Dieren ruim 100.000 Boomerangkaarten laten maken, die in café’s en culturele instellingen mee te nemen zijn. Op de kaart staat het onderlichaam van een vrouw afgebeeld en is een ruimte gereserveerd om je eigen (schaam)haar op te plakken. De kaart is voorbedrukt met het adres van kledingmerk Gaastra en kan dus direct verstuurd worden. Op deze manier kan iedereen aan Gaastra laten weten dat het gebruik van bont écht niet kan.

Schaamkaart_Gaastra_web02 (2)

 Met de kaarten wil Bont voor Dieren de directie van Gaastra duidelijk maken dat we liever ons eigen haar geven dan dat er nog meer wasbeerhonden het slachtoffer worden van hun jassen met bontkragen. Bont voor Dieren is diverse keren met de directie van Gaastra het gesprek aangegaan om hun voor te lichten over het dierenleed achter bont. De wasbeerhonden uit Finland die Gaastra voor haar bontkragen gebruikt, worden geboren in fokkerijen en leven in draadstalen kooien. Zodra de dieren een dikke wintervacht hebben worden ze gedood door anale elektrocutie. Enkel de vacht van de wasbeerhond wordt gebruikt, de rest van het dier wordt weggegooid.

Gaastra blijft echter schaamteloos wasbeerhondenbont verkopen en negeert hiermee de vraag om te stoppen met deze dieronvriendelijke praktijk.

Bont voor Dieren roept iedereen op om de schaamkaart aan Gaastra te versturen met daarop een plukje eigen haar. Bont voor Dieren is van mening dat Gaastra per direct moet stoppen met de verkoop van bont en een voorbeeld moet nemen aan concurrerende merken als Tommy Hilfiger en Ralph Lauren die al jaren een bontvrij beleid voeren.

De kaarten zijn van 4 tot en met 18 december verkrijgbaar op honderden verspreidingspunten door heel Nederland.

Meer informatie is hier op de campagnepagina te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *