Bont voor Dieren

Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober stond Bont voor Dieren met een stand op Vegfest 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor het eerst organiseerde Bont voor Dieren tijdens dit vegan, bontvrije evenement een heus symposium!

Tijdens het symposium kwamen verschillende inspirerende sprekers aan het woord en deelden zij allemaal hun kennis over het beschermen van dieren.

Wie zijn de echte fashion victims? Fashion campaigner Femke Zandberg van Bont voor Dieren vertelde over de verschillende dieren die gedood worden voor hun vacht. Ook wees ze het publiek op andere dierlijke materialen die in kleding gebruikt worden en het dierenleed dat daarachter schuilgaat. Maar er was ook ruimte voor goed nieuws! Abigail Bakker van de Geitenwollensokkelwinkel vertelde over de vele dier- en milieuvriendelijke alternatieven die tegenwoordig goed verkrijgbaar én betaalbaar zijn.

De tweede lezing stond in het teken van politieke verandering. Europarlementariër Anna Marie Mineur en Provinciaal Statenlid Bram van Liere vertelden over hun werk en hoe je als burger de politiek van beïnvloeden en zo dierenwelzijn kan verbeteren.

Laurens de Groot sprak over zijn werk als activist en hoe hij opkomt voor wilde dieren overal ter wereld. Zo voer hij met een ultramodern schip achter walvisvaarders aan, ving hij neushoornstropers met drones en bouwt hij tegenwoordig Smart Parks in wildparken om stropers buiten de deur te houden. Hij was ook betrokken bij de strijd tegen de zeehondenjacht in Namibië.

De directeur van Bont voor Dieren, Nicole van Gemert, gaf een presentatie over het werk van de stichting. Hoe kan een kleine stichting op een succesvolle manier in actie komen tegen de grote bontindustrie?

Ten slotte liet Karen Soeters, oprichter van Animals Today zien hoeveel effect de media kan hebben bij het verbeteren van dierenwelzijn. Ook vertelde zij hoe je er succesvol voor kan zorgen dat jouw dierenwelzijnsonderwerp interessant is voor de media.

Bont voor Dieren kijkt terug op een succesvol symposium. Wij willen alle sprekers danken, de organisatie van Vegenement Vegfest 2018 en ook het geïnteresseerde publiek dat naar de lezingen is gekomen.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.