Bont voor Dieren

Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober staat Bont voor Dieren met een stand op Vegfest 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor het eerst organiseert Bont voor Dieren tijdens dit vegan, bontvrije evenement een heus symposium!

Deze bijzondere middag zal plaatsvinden op zondag 28 oktober van 12.00 tot 17.00 uur. Tijdens het symposium komen sprekers als Laurens de Groot en Karen Soeters aan het woord. Laurens zal vertellen over zijn (gevaarlijke) undercoveracties om dierenleed in kaart te brengen. Karen gaat uitleg geven over de effecten van het maken van documentaires over misstanden in diverse dierenbranches. Uiteraard zal ook Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert vertellen over onze doelen, missies en onze undercoveractie in China.

Ben jij aanwezig bij Vegfest op 28 oktober en wil jij een plek reserveren in onze zaal? Dat kan! Stuur een mail naar info@bontvoordieren.nl Er is maar beperkt aantal stoelen beschikbaar.

Programma symposium Bont voor Dieren op zondag 28 oktober

12:00 – 13:00 uur: Van Fashion victims naar duurzame mode. Over dierlijke producten in kleding en de alternatieven.

Wie zijn de echte fashion Victims? Fashioncampaigner Femke Zandberg van Bont voor Dieren vertelt over dierlijke materialen in kleding en het dierenleed dat daarachter schuilgaat. Maar er is ook ruimte voor goed nieuws! Verschillende sprekers, onder wie Abigail Bakker van de Geitenwollensokkelwinkel, vertellen over diervriendelijke alternatieven. Wat komt daarbij kijken en hoe stoppen we de martelmode?

 13:00 – 14:00 uur: Jouw diervriendelijke stem verandert de politiek!

Er komen verkiezingen aan van de provinciale Staten en Europa. Waarom zijn deze verkiezingen belangrijk en waar gaan ze eigenlijk over? Europarlementariër Anna Marie Mineur en Provinciaal Statenlid Bram van Liere vertellen over hun werk en de rol van dierenwelzijn daarin.

14:00 – 15:00 uur: Laurens de Groot: over het undercover blootleggen van misstanden

Laurens de Groot is natuuractivist. Al jarenlang voert hij actie voor het behoud van bedreigde diersoorten en het liefst met nieuwe technologie. Zo voer hij met een ultramodern schip achter walvisvaarders aan, ving hij neushoornstropers met drones en bouwt hij tegenwoordig Smart Parks in wildparken om stropers buiten de deur te houden. Hij was ook betrokken bij de strijd tegen de zeehondenjacht in Namibië.

15:00 – 16:00 uur: Wist je dat? Feiten en fabels over de bontindustrie.

Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert vertelt over het werk van Bont voor Dieren en de strijd tegen de bontindustrie. Welke argumenten worden door bontfokkers gebruikt en hoe kunnen we deze weerleggen?

16:00 – 17:00 uur: De rol van de media bij het helpen van dieren: over documentaires en beelden en hun impact op consumenten

Animals Today oprichter Karen Soeters en Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert vertellen over hun documentaires en de effecten ervan. Er zullen previews getoond worden van de nieuwe docu over de Chinese bontindustrie en over het onderzoekswerk van House of Animals.

[rl_gallery id=”17669″]

 

ACTIE

Speciaal tijdens Vegfest ontvangen nieuwe donateurs onze te gekke, duurzame shopper helemaal gratis! Vergeet dus niet onze stand te bezoeken.

 


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.