Bont voor Dieren

17 december 2019 – De Te Bont Politie is terug van weggeweest! In het winkelcentrum van Almere Stad gingen vier inspecteurs maandag 16 december op pad om bontdragers symbolisch op de bon te slingeren. 

Met petjes, jassen, fluitjes en bonnenboekjes in de aanslag gingen medewerkers en vrijwilligers van Bont voor Dieren het gesprek aan met het winkelend publiek. Jongeren met bont kregen foto’s te zien van het dier dat om hun nek of aan hun tas hing. Vervolgens werd er symbolisch een bekeuring uitgeschreven. Jongeren die bewust kozen voor nepbont of helemaal geen bont, kregen een sticker met een duimpje omhoog.

Dankzij de aanwezigheid van mascotte Wally de Wasbeerhond, kreeg de actie een laagdrempelig karakter en waren jongeren goed aan te spreken. Veel van hen gingen op de foto met Wally. Ook werden er bontkragen afgedaan door mensen die dachten dat het nepbont was. Het ludieke karakter van de actie zorgde ervoor dat er bij velen bewustwording ontstond over het leed dat schuilgaat achter de bontindustrie. In de toekomst zullen meer jongeren bont laten hangen als zij nieuwe kleding kopen . Ook verspreiden zij de opgedane kennis weer onder hun vrienden.

Omroep Flevoland besteedde veel aandacht aan de actie en plaatste een uitgebreid interview. Ook de Partij voor de Dieren in Almere kwam langs om de actie te ondersteunen.

 

 

Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Niks missen?

Wil je weten wat er speelt in de bontindustrie en wat we bereiken? Schrijf je dan in voor onze 
e-mailnieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws.