Bont voor Dieren

24 december – Waar bont is, vind je de Te Bont Politie. We zien ook deze winter helaas weer opvallend veel bontkragen in het straatbeeld. Daarom waren onze inspecteurs zaterdag 23 december te vinden in het centrum van Rotterdam.

Tijdens de actie gaven we voorlichting aan zoveel mogelijk mensen die nog (onbewust) bont dragen. Met onze zwarte inspectie-uniformen hielden we iedereen met een bontkraag staande op het Beursplein. Het verhaal dat we tijdens de gesprekken van de voorbijgangers hoorden was veelal dat ze niet wisten dat het om dierlijk bont gaat, dat het bont goedkoop was of dat ze verkeerd voorgelicht waren in de winkel. We deden de bonttest met hun eigen kragen om ze te laten zien dat het bont helaas dierlijk was. Bedroefde blikken tijdens het bekijken van foto’s van dieren in de bontindustrie spraken boekdelen. Aan deze industrie wilden ze niet langer bijdragen en dus werd er bont ingeleverd. Veel mensen die we hebben gesproken zullen in de toekomst gelukkig geen kleding met bont (meer) kopen.

Symbolische bekeuring
We kregen ook veel teruggekoppeld dat mensen wel wat wisten over het leed achter hun bontkraag, maar dat het dier toch al dood was en dat het bont de jas wel meerwaarde geeft. We legden uit dat de importkosten van bont ontzettend laag liggen en dat het dragen van bont uitstraalt dat het een modieus en acceptabel product is. Wie na onze voorlichting de bontkraag toch niet op z’n minst afdeed, ontving van ons de symbolische Te Bontbekeuring. Zij kregen een formulier mee waarop ze kunnen teruglezen welk dier ze dragen en wat er met dat dier gebeurt in de bontindustrie.

Om de aandacht te trekken was natuurlijk ook onze mascotte Wally de wasbeerhond aanwezig. Hij zorgde voor het nodige vermaak onder het winkelend publiek. De Te Bont Politie komt in 2024 ook in actie. Houd onze website en social media in de gaten!


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.