Bont voor Dieren

22 december 2019 – Voor de tweede keer is de Te Bont Politie in actie gekomen om bontdragers te ‘bekeuren’. Donderdag 19 december was een team van medewerkers en vrijwilligers van Bont voor Dieren in het winkelcentrum van Zaandam om voorlichting te geven over de herkomst van bont.

Er was geen mogelijkheid om aan de bontinspecteurs te ontsnappen. Gewapend met een outfit, fluitje en bonnenboekje, confronteerden de inspecteurs het winkelend publiek met afbeeldingen van dieren die vreselijk lijden in de bontindustrie. Mensen met een bontkraag, sleutelhanger met bont of muts met bont, ontvingen een prent. Dankzij de uitleg van de inspecteurs en de aanwezigheid van mascotte Wally de Wasbeerhond, begrepen bontdragers dat wij er niet waren om te oordelen, maar om voorlichting te geven.

En dat lukte goed. Velen wisten niet dat hun kraag echt was. Vooral omdat het kledingstuk niet duur was. Er wordt nog altijd gedacht dat bont een bijna onbetaalbaar product is, terwijl de importkosten ontzettend laag zijn. Diegenen die wel wisten dat het om echt bont ging, hadden geen idee dat de dieren onder zulke erbarmelijke omstandigheden leven en op een vreselijke manier aan hun eind komen. Wij wisten veel indruk op ze te maken en ervoor te zorgen dat zij voortaan geen jas of ander artikel meer met bont zullen kopen. Gelukkig zijn er ook meerdere kragen afgestaan aan ons om te gebruiken voor educatieve doeleinden.

 

 


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Niks missen?

Wil je weten wat er speelt in de bontindustrie en wat we bereiken? Schrijf je dan in voor onze 
e-mailnieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws.