Bont voor Dieren

17 februari 2020 – Voor de laatste keer deze winter is de Te Bont Politie in actie gekomen in het winkelcentrum van Breda. Donderdag 13 februari gingen medewerkers van Bont voor Dieren samen met vrijwilligers het gesprek aan met jongeren die vandaag de dag nog steeds bont dragen. Na een voorlichtingsgesprek werd hen gevraagd om hun bontkraag af te doen. Degenen die dit niet deden, ontvingen een symbolische bekeuring voor het in stand houden van de bontindustrie.

Tijdens de straatactie gingen wij niet alleen met bontdragers in gesprek, maar ook met jongeren die geen bont hadden. Zij kregen een sticker met een duimpje omhoog en kregen de vraag waarom zij ervoor kiezen geen bont te dragen. Veelal werd aangegeven dat zij op de hoogte zijn van het feit dat er veel dierenleed komt kijken bij bont. Ook hadden zij gehoord van de documentaire Bont Girl of hadden hem zelfs al gezien. Door het gesprek ook aan te gaan met mensen die geen bont droegen, verspreidt Bont voor Dieren kennis over de verschillen tussen echt en nep bont. Door het dragen van nepbont en geen bont te complimenteren, kan dit in de toekomst resulteren in het uitblijven van bontaankopen.

Er waren helaas toch ook nog genoeg bontdragers om bij de kraag te vatten. Een gedachtegang als ‘het hangt toch al in de winkel’ werd een aantal keer genoemd en het feit dat veel jongeren, ondanks het dierenleed, bont mooi blijven vinden. Zij vervolgden hun dag met onze symbolische bekeuring op zak. Bont voor Dieren hoopt dat zij zich op een later moment alsnog zullen verdiepen in de gruwelen van de bontindustrie.

 


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niks missen?

Wil je weten wat er speelt in de bontindustrie en wat we bereiken? Schrijf je dan in voor onze 
e-mailnieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws.