The Sting Companies tekent voor een bontvrije wereld!

13 december 2021 – The Sting Companies heeft zich aangesloten bij de internationale Fur Free Retailer. Bekende kledingwinkels als THE STING, Costes en Cotton Club vallen onder het Nederlandse bedrijf, dat in Nederland en België maar liefst 157 filialen heeft.

De merken zijn dan ook niet uit winkelcentra weg te denken. De populaire winkels worden vooral bezocht door jongeren en jongvolwassen vrouwen. The Sting Companies hanteert al zeker vijf jaar een officieel bontvrij beleid en focust zich op zo duurzaam mogelijk ondernemen. Hun toetreding tot de Bontvrijlijst is het zoveelste statement dat bont onnodig is en versterkt de boodschap dat je ook zonder dit dierenleed enorm succesvol kan zijn onder het jongvolwassen publiek.

Moranni te Winkel, campagneleider Bont voor Dieren: “De toetreding van The Sting Companies spreekt vanwege hun bontvrij beleid misschien voor zich, maar voor een ander bedrijf kan deze keuze de doorslag geven om voorgoed te stoppen met bont. Er worden jaarlijks namelijk nog altijd miljoenen dieren gefokt en gedood voor hun vacht. Wij bedanken The Sting Companies voor hun bijdrage aan een bontvrije wereld.”

De internationale Bontvrijlijst groeit iedere dag. Bijna 1600 ondernemingen hebben inmiddels de Bontvrijverklaring getekend. Steeds meer merken zien in dat bont gepaard gaat met immens veel dierenleed. Zij willen niet meer uitstralen dat bont een modieus en acceptabel product is en ze luisteren naar de wens van de consument om bontvrij en duurzamer te ondernemen. Helaas worden er ook nog altijd merken toegevoegd aan onze Te Bontlijst. Bont voor Dieren strijdt met haar burgerinitiatief voor een algeheel bontverbod in Nederland. Hiermee zou bont in ons land niet meer mogen worden geïmporteerd en verkocht. Heb jij al getekend?


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Delen via:
blijf op de hoogte van het nieuws over en de campagnes tegen de bontindustrie

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

3 mei 2024 - Wordt de volgende wereldwijde pandemie veroorzaakt door de bontindustrie? Wetenschappers maken zich ernstige zorgen over de mogelijke verspreiding van zoönotische ziekten door het grote aantal bontfokkerijen
2 mei 2024 - Om aandacht te vestigen op de Europese verkiezingen en om iedereen te overtuigen om op partijen te stemmen die voor een bontvrij Europa zijn, organiseren we
1 mei 2024 - Alix the Label is nu Fur Free Retailer! Het Nederlandse modemerk sluit aan bij de gestaag groeiende lijst van designers en winkelketens die zich officieel uitspreken