Bont voor Dieren

12 april 2022 – Vanmiddag demonstreerden wij op het Spuiplein in Amsterdam tegen de commerciële zeehondenjacht in Canada. Deze barbaarse jacht loopt ons namelijk de spuigaten uit! Op dit moment worden zoveel mogelijk pups van amper twee weken oud doodgeknuppeld voor hun vacht. Vanmorgen stond de teller van de jacht die op 8 april begon al op 6034 gedode dieren… 

Demonstranten met bebloede wangen hielden in stilte protestborden vast met daarop zwartwit-foto’s van jonge zeehonden. Voorbijgangers keken beduusd naar de sterfdatum die bij elke zeehond op de foto’s stond. Zonder twijfel tekenden zij vervolgens de petitie tegen de jacht bij onze informatiestand. Verspreid over het plein gingen we ook het gesprek aan met geïnteresseerden.

Moranni te Winkel, campagneleider Bont voor Dieren: “Mensen denken steeds vaker dat deze jacht niet meer bestaat. dankzij het importverbod op zeehondenbont mag de jacht wel met meer dan 80% zijn afgenomen, maar vorig jaar zijn er nog 26.446 dieren gedood. Dit moeten mensen weten! Daarom blijven wij voorlichting geven en actievoeren. We moeten constant druk uit blijven oefenen op de Canadese overheid.”

Zonder financiële steun van de overheid zou deze jacht niet meer kunnen bestaan. Wij zullen de Canadese overheid dan ook blijven aansporen om subsidies voor bontverwerkers en voor het promoten van zeehondenproducten te stoppen. De jacht is economisch niet rendabel meer. De subsidie die jagers nu krijgen, kan veel beter geïnvesteerd worden in het opruimen en schoonhouden van oceanen.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.