Bont voor Dieren

Wij voeren graag actie op een ludieke manier! Zo hebben wij onze bontblocker geparkeerd voor een aantal winkels waar bont wordt verkocht. De campagnebus met daarop een anti-bontboodschap blokkeerde hiermee het zicht op de etalage en winkel die volhangt met bont. Tegelijkertijd gaven wij het winkelend publiek voorlichting over bont.

De Bontblocker is op diverse plekken in het land voor etalages geplaatst van winkels waar nog altijd bont wordt verkocht. Op deze manier wilden wij huidige en aanstaande kopers en verkopers van bont bewust maken van het dierenleed dat de bontindustrie teweeg brengt. Zowel online als op straat konden geïnteresseerden door middel van het betalen van een Tikkie bijdragen aan de parkeerkosten en vervoerskosten die werden gemaakt om daar te staan. Tegelijk ging een toegewijd team van Bont voor Dieren op straat in gesprek met winkeliers om informatie te verstrekken over de herkomst van bont. Zo hebben meerdere mensen hun bontkraag aan ons gedoneerd en hebben velen ons aan de hand van verstrekte informatie beloofd geen bont te kopen.

Elk bontproduct is afkomstig van een dier dat niet wilde sterven. Wij hebben de klanten van Woolrich, De Skihut, Farfalla en Pauw dit duidelijk gemaakt. Met deze kennis over de gruwelijke waarheid achter de bontkraag kan niemand dit toch nog willen kopen of dragen?