Bont voor Dieren

11 juni 2021 – Vandaag lanceert Bont voor Dieren haar vernieuwde Bontvrijlijst en Te Bontlijst! Consumenten kunnen deze lijsten raadplegen om te zien waar zij bontvrij kunnen winkelen en welke merken of winkels zich nog altijd inlaten met vreselijk dierenleed. 

De Bontvrijlijst is onderdeel van het internationale Fur Free Retailer Programma dat is opgezet door Fur Free Alliance. Meer dan 1500 bedrijven wereldwijd hebben al gekozen voor een bontvrijbeleid. Op de Bontvrijlijst is te zien welke Nederlandse merken aangesloten zijn en welke bontvrije buitenlandse merken hier gevestigd zijn. De Te Bontlijst is ontwikkeld op initiatief van Bont voor Dieren, zodat de consument kan controleren of een product dat zij aan willen schaffen mogelijk echt bont bevat.

Campagneleider Moranni te Winkel, stichting Bont voor Dieren: “We zijn trots op het nieuwe uiterlijk van beide lijsten. De Bontvrijlijst heeft een positief karakter gekregen en laat duidelijk zien waar je zorgeloos bontvrij kan winkelen. Deze merken en winkels tonen dat ze actief bezig zijn met ethisch produceren. Op de Te Bontlijst wil je als bedrijf juist helemaal niet staan. Deze ketens en merken moeten zich terecht schamen en het boetekleed aantrekken voor hun keuzes. De lijst is bloederig en vol dood en verderf. Dat is ook exact waar de bontindustrie voor staat.”

Bezoekers van de Te Bontlijst kunnen vanaf nu een bericht versturen naar de merken die op de lijst staan. Dit bericht opent als je op de naam van het merk klikt. Elke keer dat je een mail verstuurt naar bijvoorbeeld Max Mara, ‘t Schooltje, Skihut of Canada Goose, krijgt het merk de oproep vanuit de consument om bontvrij te gaan. Zo draagt Bont voor Dieren samen met haar achterban en iedereen die wil helpen bij aan het verminderen van bont in het straatbeeld. Een te gekke samenwerking.

Naast het versturen van het bericht vanuit de Te Bontlijst bieden wij ook de mogelijkheid om ons door te geven als en waar iemand bont heeft gespot. Dat kan via onze bontmelding. Maar het liefst ontvangen we natuurlijk meldingen van merken en winkelketens die hebben besloten zich aan te sluiten bij ons internationale Bontvrijprogramma. Op naar een bontvrij Nederland!


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.