Bont voor Dieren

Juni 2018 – In het diepste geheim zijn we naar het platteland van China gereisd. Het team van Bont voor Dieren heeft daar onderzoek gedaan naar de bontindustrie. We waren goed voorbereid, maar wat we in China aangetroffen hebben was veel, véél erger dan we ooit hadden kunnen vermoeden. Rijen kooien tot aan de horizon met wanhopige wasbeerhonden en nertsen. Zelfingenomen bonthandelaren die ons complete maquettes lieten zien van op te richten bontimperiums. Pakhuizen met tienduizenden dierenvellen, klaar om verwerkt te worden tot bontkraag.

Op de foto’s uit China smeken ogen om hulp. Er zit amper nog leven in. Deze arme dieren zijn ten dode opgeschreven en inmiddels met miljoenen anderen tot bontaccessoire verwerkt.

We kunnen samen deze dieren redden! We moeten de wereld laten zien wat er gebeurt met vossen, konijnen, wasbeerhonden en nertsen. We werken aan een internationale documentaire, kaarten, posters en nog veel meer materiaal uit China om de dieren een stem te geven. Voor heel veel dieren is het al te laat, maar we mogen ons daar niet door laten weerhouden! Help ons de Martelmode te stoppen.

Vloeken en schreeuwen naar China helpt niet, voorlichting wel! Bekende vlogger en grote dierenvriendin Teske de Schepper zet zich belangeloos in voor ons en verwoordt perfect hoe we de strijd tegen dierenleed in China willen aangaan.