Bont voor Dieren

Januari 2023 – Loesje schreef speciaal voor Bont voor Dieren de tekst: ‘Bont, wie het zich aantrekt, trekt het uit’. Ook in Nederland is de bontindustrie nog lang niet verleden tijd. De aankomende periode ligt de tekst als ansichtkaart in vele cafés in de Randstad.

Fronsende wenkbrauwen, dat is wat de leus bij duizenden mensen teweeg moet brengen. Dit moet gebeuren bij iedereen die denkt dat bontkragen tegenwoordig allemaal zijn gemaakt van imitatiebont en dat bont allang uit het straatbeeld verdwenen is. Nederland heeft sinds 2021 een bontfokverbod, maar producten van vos, wasbeerhond, coyote, nerts en konijn mogen hier nog wel geïmporteerd en verkocht worden.

Loop maar eens een willekeurige winkelstraat door; je zult er een trendy winkel vinden die dure merkjassen met bontkragen verkoopt. De leerwinkels pronken er volop mee in hun etalages en boetiekjes bieden accessoires aan, zoals sleutelhangers en mutsen met bontpompons, voor minder dan 10 euro. Hierdoor kopen mensen vaak onbewust nog steeds dierlijk bont. Het is ontzettend belangrijk dat de steun in de strijd tegen de bontindustrie blijft bestaan. Door de samenwerking met Loesje kunnen we een groot publiek bereiken dat zich hopelijk aansluit bij de nationale en internationale strijd voor een bontvrije wereld.

Moranni te Winkel, campagneleider Bont voor Dieren: “Loesje heeft in het verleden al vaker duidelijke taal gesproken over de bontindustrie. Een samenwerking lag daarom heel erg voor de hand. Het bereik van Loesje is groot en het is tijd dat we deze doelgroep weer wakker schudden. Er zijn miljoenen dieren die hun hulp juist nu keihard nodig hebben. We hopen op een mooi effect!”.

Schrijf je vandaag nog in voor onze emailnieuwsbrief en ontvang een kortingscode voor ons unieke Loesje tasje. Samen maken we de wereld bontvrij!

Naam(Vereist)