Bont voor Dieren

20 september 2022 – Vandaag start de Fashion Week in Milaan. Ruim 70 ontwerpers tonen hun collecties aan een groot internationaal publiek. Dit is bepalend voor modemerken wereldwijd. Helaas blijven een aantal modehuizen bont op de catwalk promoten.

Tijdens de fashion week laten top ontwerpers uit de mode-industrie hun nieuwe collecties zien door middel van modeshows en presentaties. Nog steeds zijn er modehuizen die bont uitdragen. Merken als Fendi, Dior en Louis Vuitton gebruiken bont in hun collecties en tonen dit tijdens de Fashion Week.

Bontvrij
Er is wel een duidelijke verschuiving zichtbaar in de mode-industrie. Bij de Fashion Weeks in Londen, Oslo, Helsinki, Amsterdam en Kopenhagen is geen bont te zien op de catwalk. De afgelopen jaren hebben ook veel grote modemerken een standpunt ingenomen tegen de verkoop van bont zoals Moncler, Dolce & Gabbana en de Kering-groep met merken als Gucci, Saint Laurent en Balenciaga.

Fashion victim
We roepen de modehuizen die nog bont gebruiken op om te stoppen met bont in hun collecties. We pleiten voor een eind aan de wreedheid en het dierenleed voor mode. Als de mode-industrie hier niet zelf voor kiest, dan kunnen we dit ook voor elkaar krijgen met wetgeving. Teken ook het burgerinitiatief voor een bontvrij Europa. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de toekomstige modeweken bontvrij zijn!


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.