Bont voor Dieren

Deze maand is de vreselijke zeehondenjacht in Namibië weer begonnen. Tot november mogen er tienduizenden jonge en duizenden volwassen Kaapse pelsrobben gedood worden. Bont voor Dieren voert al vele jaren campagne om deze wrede jacht bekend te maken bij het grote publiek en te stoppen. Mail naar de Namibische overheid om geen vergunningen meer af te geven!

Om op de zeehonden te mogen jagen is een vergunning nodig die wordt afgegeven door het Namibische ministerie van Visserij. Deze vergunningen worden dit jaar opnieuw voor een lange periode uitgegeven. Hoeveel vergunningen er te vergeven zijn voor de zeehondenjacht is niet bekend gemaakt, maar het zou zomaar kunnen dat het ministerie deze keer meer dan één vergunning afgeeft voor de zeehondenjacht en dat er daardoor vanaf 2019 nog meer zeehonden gedood gaan worden! Dat mag niet gebeuren! Bont voor Dieren is daarom een mailactie gestart.

In totaal zijn er 96 vergunningen voor het vissen en bejagen van negen diersoorten te vergeven. Iedereen kan zich voor 31 juli hiervoor in Namibië inschrijven.Er is op dit moment slecht één persoon die een vergunning heeft voor de zeehondenjacht, de bonthandelaar Hatem Yavuz. Zijn vergunning is nog geldig tot en met 31 december 2018. Als hij de zeehonden wil blijven doden zal hij zijn vergunning moeten zien te verlengen. Dat kunnen we stoppen!

Via onze website kun je nu een e-mail naar de Namibische minister van Visserij sturen en hem oproepen om voor eens en altijd een einde te maken aan de jacht door geen nieuwe vergunningen uit te geven. Je kunt hem wijzen op een onderzoek dat we gedaan hebben dat aantoont dat het bekijken van zeehonden door toeristen veel meer oplevert dan het gewetenloos neerknuppelen ervan. Bovendien heeft bijna heel de wereld al een importverbod op zeehondenproducten.

Hier kun je meer lezen over de zeehondenjacht in Namibië.

Help je mee de zeehonden jacht te stoppen? Stuur nu een mail naar de Namibische overheid.