Bont voor Dieren

26 juli 2020- Gistermiddag stond Bont voor Dieren met een Silent Protest in Zandvoort om aandacht te vragen voor de barbaarse zeehondenjacht in Namibië. Daar mochten vorig jaar nog tot 60.000 Kaapse pelsrobben worden gedood voor hun vacht. We stonden symbolisch op het strand, omdat de dieren in Namibië op het strand worden doodgeknuppeld.

Tijdens de actie hielden vrijwilligers in een zigzagformatie borden vast met daarop een duidelijk statement tegen de jacht. Zij waren anderhalf uur stil, terwijl vier andere vrijwilligers als ‘outreachers’ het gesprek aangingen met het voorbijkomende publiek. Mensen konden onze petitie tekenen en op de foto met ons protestbord tegen de jacht. “Ik wist niet dat er in Namibië ook gejaagd werd op zeehonden”, is een veel gehoorde reactie op ons protest. Campagneleider Moranni te Winkel: “Daarom is het zo belangrijk om voorlichting te geven. Mensen weten simpelweg niet hoe groot de bontindustrie nog altijd is of ze denken dat het verleden tijd is. Niets is minder waar. De petitie tegen de jacht bieden overhandigen we begin september aan de Namibische minister van Visserij. Wij hopen ieder jaar weer dat het de laatste keer is dat we actie moeten voeren”. Ondanks de weersomstandigheden was het toch nog druk op de boulevard en we kregen zowel op straat als online veel steunbetuigingen.

Tekst loopt door onder de foto.

De jacht in Namibië
Bont voor Dieren strijdt al jaren tegen de jacht in Namibië. Het is de wreedste en meest geheime jacht van allemaal. Media en toeristen worden weggehouden van het strand wanneer de dieren in de vroege ochtend bijeen worden gedreven door de jagers. Er wordt wel bekend gemaakt wat het quotum is, maar niet hoeveel dieren er werkelijk worden gedood. Ook is het onbekend of er (onafhankelijke) toezichthouders aanwezig zijn. Wij deden een aantal jaar geleden onderzoek naar de opbrengsten van ecotoerisme. Dat bleek destijds al 300% meer op te leveren dan de vachten van de gedode dieren.

Wij hebben al onze vragen gebundeld en de nieuwe minister van Visserij, Albert Kawana, gevraagd om opheldering over deze geheimzinnige jacht. De minister heeft immers zelf aangegeven transparant te willen zijn. Begin september overhandigen wij met of zonder antwoorden onze petitie en roepen wij eens en voor altijd op te stoppen met de jacht.

Help ons!
Zonder jouw steun kunnen wij geen actievoeren tegen de bontindustrie. Doneer vandaag nog!

Met dank aan Ed Heesbeen voor de foto’s.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.