Bont voor Dieren

31 Augustus 2019 – Vanmiddag heeft Bont voor Dieren op het Stationsplein in Utrecht een tweede Silent Protest gehouden tegen de Namibische zeehondenjacht. Anderhalf uur lang hielden ruim twintig vrijwilligers een protestbord vast met daarop een krachtig statement tegen de jacht op de Kaapse pelsrobben. 

Medewerkers van Bont voor Dieren gingen het gesprek aan met omstanders die bleven staan om te kijken naar het vierkant op het plein. Zo ‘bekend’ als de zeehondenjacht in Canada namelijk is, zo weinig is er bekend over de 86.000 Kaapse pelsrobben die in Namibië tussen juli en december mogen worden doodgeknuppeld voor hun vacht. Ook weet bijna niemand dat Namibië 300 procent meer inkomsten zou genereren uit zeehondentoerisme dan uit de bontindustrie. Aan de hand van deze kennis verstuurde iedereen met wie wij in gesprek gingen onze protestmail, bedoeld voor het Namibische Ministerie van Visserij om voor eens en altijd te stoppen met de jacht. Deze mensen konden vervolgens op de foto met een protestbord met de tekst ‘Ook ik ben tegen de knuppels in Namibië’.

De actie kreeg veel aandacht, omdat er veel foto’s werden gemaakt van de actie. Deze werden vervolgens gedeeld op social media. Door de vrijwilligers in een vierkant te laten staan, was van alle kanten direct duidelijk zichtbaar waar de actie aandacht voor vroeg. Op alle Nederlandse borden stond de tekst ‘Stop de knuppels in Namibië’ en op de Engelse variant stond ‘Stop the slaughter in Namibia’. Er was een bord met een bebloede variant op de Namibische vlag, een bord met Kaapse pelsrobben en een bord waarop de gruwelen van de jacht te zien waren.

Dank aan Ed Heesbeen, Sander de Vries en Jasmijn Fotografeert voor de foto’s https://www.facebook.com/jasmijnfotografeert/


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.