G-Star RAW maakt bontvrij statement!

15 december 2022 – G-Star RAW heeft zich aangesloten bij Fur Free Retailer! Het bekende Nederlandse merk heeft nooit bont in zijn collecties gehad en richt zich continu op verduurzaming van producten. Daar hoort een officieel bontvrijbeleid volgens de onderneming absoluut bij. Bont voor Dieren verwelkomt het merk op de officiële Bontvrijlijst.

G-Star RAW is internationaal ontzettend populair onder jongvolwassenen. Het merk heeft wereldwijd maar liefst 4500 verkooppunten in 55 landen, met winkels in New York, Berlijn, Parijs, Kaapstad en in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat. De toetreding tot Fur Free Retailer zal daarom een groot publiek met daaronder (potentiële) bontdragers bereiken en een duidelijk statement afgeven. Voor het merk is de deelname een logische stap in hun duurzame ontwikkelingen en stappenplan, waarin is opgenomen dat er per 2030 alleen nog maar met gerecyclede, organische en biologisch afbreekbare producten wordt gewerkt.

Rebecka Sancho – Head of Sustainability bij G-Star RAW: “Dierenwelzijn en specifiek het uitsluiten van dierenleed bij de productie van G-Star kleding is een ontzettend belangrijk onderwerp voor ons. Dus het was niet meer dan logisch om officieel een Fur Free Retailer te worden.”

Met hun toetreding tot Fur Free Retailer sluit het denim merk zich aan bij zo’n 1600 bontvrije ondernemingen. Grote winkelketens zoals Zara en H&M en luxe modemerken zoals Gucci, Moncler en Prada gingen ze zal voor. Veel van deze merken verkochten in het verleden wel bont en moesten vaak overtuigd worden om af te zien van het onnodige product.

Moranni te Winkel, campagneleider stichting Bont voor Dieren: “G-Star RAW heeft zich nooit ingelaten met het ‘succes’ van bont in mode de afgelopen 20 jaar. Dat is mooi nieuws waar anderen een voorbeeld aan (hadden) kunnen nemen. Het merk bevestigt met hun toetreding dat bont naast wreed ook zeer milieuonvriendelijk is, iets wat de bontindustrie met man en macht probeert te verhullen. Hoe meer merken en winkels dit goede voorbeeld van G-Star RAW volgen, hoe sneller de bontindustrie voorgoed gestopt kan worden”.


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Delen via:
blijf op de hoogte van het nieuws over en de campagnes tegen de bontindustrie

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

20 juni 2024 - Het wetsvoorstel voor een bontfokverbod in Polen is aanstaande. Meer dan 120 politici ondertekenden dit wetsvoorstel, inclusief de voorzitter. Het wetsvoorstel zal nu de volgende stappen
10 juni 2024 - Vier mannen die zich met dubieuze goud- en bontinkoop bezighouden, hebben een celstraf en geldboete gekregen voor hun oplichtingspraktijken. Zie je alsnog een advertentie, geef het
6 juni 2024 - Vandaag kun jij het verschil maken door te stemmen op een partij die zich inzet tegen dierenleed in de bontindustrie. Stem op een kandidaat die dierenwelzijn