Ga naar de inhoud

Kringloopwinkels maken bontvrij statement

9 september 2022 – Bont voor Dieren slaat de handen ineen met kringloopwinkels in de strijd voor een bontvrij Europa! Aankomende maanden gaan de winkels, die allemaal een officieel bontvrij beleid hanteren, hun klanten vragen mee te helpen de bontindustrie voorgoed te stoppen. 

Na het succes van de nationale bontinzameldag met 2Switch, Mamamini en Het Goed, willen we met nog veel meer kringloopwinkels in Nederland een statement maken voor een bontvrije samenleving. Wawollie, Kringloop Twello, Noggus&Noggus, Kringloop Zwolle, Foenix, 2Switch en kringloop Steenwijk steunen ons burgerinitiatief en roepen de aankomende periode zoveel mogelijk mensen op of zij willen tekenen voor een bontvrije EU.  

Bontvrij Europa
Sinds 2021 heeft Nederland een bontfokverbod, maar veel mensen weten niet dat bont hier nog steeds geïmporteerd en verkocht mag worden. Met het Europees burgerinitiatief kunnen we dit een halt toeroepen. In een jaar tijd zijn 1 miljoen handtekeningen nodig om alle bontfokkerijen in de EU te kunnen verbieden. Wij werken voor dit burgerinitiatief samen met verschillende internationale dierenwelzijnsorganisaties. De handtekeningen zijn ook nodig voor een import- en verkoopverbod op bont in heel de EU. Dit betekent dat bont van dieren die wereldwijd worden gefokt voor hun vacht, voortaan zal worden geweerd. 

Wat is er mis met vintage bont
Steeds meer merken en winkels gaan bontvrij, maar veel kringloopwinkels in Nederland bieden bont nog opnieuw te koop aan. Het verschrikkelijke leed achter elke tweedehands bontjas of bontkraag is gelijk aan het leed van dieren die vandaag de dag slachtoffer zijn van de bontindustrie. Bont dragen straalt te allen tijde uit dat het een modieus en acceptabel product is en kan een ander doen besluiten ook (nieuw) bont te kopen. Het houdt de bontindustrie in stand. Wij zijn dankbaar voor de steun van alle kringloopwinkels die zich hebben aangesloten bij Fur Free Retailer en die ons helpen met het burgerinitiatief. We hopen dat de steun van deze bontvrije kringloopwinkels andere winkels doet overtuigen hun voorbeeld te volgen!

Miljoenen weerloze dieren in de bontindustrie hebben jouw hulp hard nodig. Neem initiatief en teken nu voor een bontvrije EU. 


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Delen via:
blijf op de hoogte van het nieuws over en de campagnes tegen de bontindustrie

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

5 juli 2024 - Voorstanders van de commerciële zeehondenjacht willen de markttoegang van zeehondenproducten in Europa weer toe te laten. Dit mogen we niet laten gebeuren! Jouw inbreng wordt meegenomen
20 juni 2024 - Het wetsvoorstel voor een bontfokverbod in Polen is aanstaande. Meer dan 120 politici ondertekenden dit wetsvoorstel, inclusief de voorzitter. Het wetsvoorstel zal nu de volgende stappen
10 juni 2024 - Vier mannen die zich met dubieuze goud- en bontinkoop bezighouden, hebben in België een celstraf en geldboete gekregen voor hun oplichtingspraktijken. Zie je alsnog een advertentie,