Bont voor Dieren

Konijnen opgepropt in smerige draadstalen kooien, zonder licht of ventilatie, samen met ontbindende lichamen van dode konijnen; dieren met open wonden en infecties die geen verzorging krijgen; stervende konijnen die in vuilcontainers worden gegooid: dit is de realiteit van het onderzoek dat de Spaanse dierenbeschermingsorganisatie Igualdad Animal afgelopen week heeft gepresenteerd.

Gedurende 2 jaar heeft Igualdad Animal geïnfiltreerd bij 70 Spaanse konijnenfokkerijen en 4 slachterijen in 14 gemeenten. De Spaanse acteur Pablo Puyal presenteert de dramatische undercover reportage die niemand onberoerd liet.

Igualdad Animal spreekt van “verschrikkelijke scènes van dierenmishandeling“ bij bedrijven waarvan sommige juist zijn bekroond door de industrie in de afgelopen jaren.

De Spaanse dierenbeschermingsorganisatie heeft 72 klachten van dierenmishandeling en schending van gezondheidsvoorschriften ingediend tegen de konijnenfokkerijen en slachthuizen.

De consequenties kunnen boetes zijn, variërend van € 60.000 tot € 1.200.000 tot 3 maanden tot 1 jaar gevangenisstraf en ontzegging van het werken met dieren voor een periode van 1-3 jaar. Tevens is sluiting of ontmanteling van de bedrijven mogelijk.De video bevat zeer schokkende beelden.


Deel de bovenstaande video met je vrienden en familie zodat er zoveel mogelijk mensen weten wat er in de konijnen bontfokkerijen gebeurd en nooit een vest of jas van konijnenbont zullen kopen.
Lees ook het undercover onderzoek naar de mishandeling van konijnen in fokkerijen voor angorawol. Klik hier.
Meer informatie over konijnen in bontfokkerijen kunt u hier lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *