Bont voor Dieren

Unknown-2

Dankzij een groot protest is het een Nederlandse nertsenfokker verboden om een mega-nerstenfokkerij in Polen te houden.

Toen bekend werd dat de Nederlandse nertsenhouder in Polen een grote nertsenfarm wilde starten, sloeg Bont voor Dieren samen met haar Poolse zusterorganisatie Otwarte Klatki de handen in één.

De nertsenhouder wilde net beginnen met de bouw van een nertsenfarm in Polen waar hij zo’n 185 duizend nertsen zou houden voor hun vacht. In Polen ontstond een grote weerstand tegen de bouw van deze nertsenfarm. Met straatprotesten en een grote online petitie werd actie gevoerd tegen de nertsenfokker. Dankzij de vele protesten en de enorme media aandacht kreeg de nertsenfokker uiteindelijk het ambtelijk bevel om de bouw van de fokkerij stop te zetten.

Voor Bont voor Dieren en Otwarte Klatki is dit een groot succes omdat het verbieden van deze nertsenfokkerij en de enorme media-aandacht in Polen een symbool en mooi begin is van de strijd tegen de bontfokkerij in Polen. Lees meer over onze strijd tegen de bontfokkerij in Europa en de hulp die wij onze collega-dierenbeschermingsorganisaties bieden op https://www.animalstoday.nl/nicole-van-gemert-nertsenfokverbod/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *