Bont voor Dieren

16 mei 2023 – Vanmiddag hebben we onze petitie tegen de commerciële zeehondenjacht overhandigd aan de ambassadeur van de Canadese ambassade in Den Haag. Maar liefst 6557 mensen zetten hun handtekening onder onze protestbrief voor Premier Trudeau. Cijfers van het aantal gedode dieren worden niet meer openbaar gemaakt, maar vermoedelijk zijn in april 25.000 zeehondenpups doodgeknuppeld voor hun vacht.

Met actieborden en medewerkers van Bont voor Dieren op de ambassade, maakten we een statement tegen de Canadese zeehondenjacht die nog altijd niet verboden is. In de afgelopen decennia hebben wij en tientallen andere internationale organisaties miljoenen handtekeningen tegen de jacht verzameld. We vinden het net als al deze steunbetuigers onbegrijpelijk dat hun stem en het alleszeggende importverbod op zeehondenbont in 35 landen nog steeds niet hebben geleid tot een officieel eind aan de barbaarse praktijken die ieder jaar in april plaatsvinden.

Campagneleider Moranni te Winkel, stichting Bont voor Dieren:“We zijn onder andere opgericht om vanuit Nederland tegen deze jacht te strijden. Dat was in 1986. Het is om moedeloos van te worden. De jacht is gelukkig wel met bijna 90% afgenomen, maar wat met de overige 10% gebeurt mag niet vergeten worden. Deze weerloze dieren verdienen dezelfde aandacht als in de jaren 80 en 90. Het is een lange adem, maar opgeven is geen optie.”

De brief die we overhandigden moest bij de poort van de ambassade worden afgegeven. Een persoonlijk gesprek met de Canadese ambassadeur zat er vanwege haar volle agenda niet in. De petitie wordt opgestuurd naar de regering in Canada en zal terechtkomen bij Trudeau. In de brief roepen we op de jacht te verbieden, daarnaast verzoeken we de cijfers van het aantal dieren dat wordt gedood weer openbaar te maken.

Ook volgend jaar zal de jacht hoogstwaarschijnlijk weer plaatsvinden. Zolang deze barbaarse jacht bestaat, zullen we samen met onze bontgenoten van ons laten horen!


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.