Bont voor Dieren

25 november 2022 – Bedankt dat jij bontvrij bent! Vandaag op Fur Free Friday vieren we wereldwijd dat merken, organisaties en consumenten bewust kiezen om bont te weren. Vanavond staan we met onze speciale Bont voor Dieren Photobooth in de Tolhuistuin in Amsterdam om dat te vieren! Help jij ook mee met een bontvrij kiekje in jouw story of als post? Meer dan 50 miljoen weerloze dieren in de bontindustrie hebben jouw hulp nu extra hard nodig. 
 
Fur Free Friday heeft een bitterzoet randje. Op dit moment is namelijk ook killing season gaande. Miljoenen bontdieren die negen maanden hebben ‘geleefd’ onder erbarmelijke omstandigheden in smerige kooitjes worden terwijl je dit leest doodgeslagen, vergast of anaal geëlektrocuteerd. Volgend jaar hangt hun vacht als martelmodeproduct in winkels die bont nog altijd aan blijven bieden. Consumenten kopen dit bont (on)bewust en dat houdt de bontindustrie in stand. Zolang landen geen bontverbod hebben en de vraag niet voldoende daalt, blijven de dieren het slachtoffer. Daarom is het ontzettend belangrijk dat we op 18 mei 2023 één miljoen handtekeningen voor een bontvrij Europa kunnen overhandigen aan de Europese Commissie.  

Bontvrije boodschap 
Vanavond vragen wij tussen 17.30 en 22.30 uur zoveel mogelijk bezoekers van de Tolhuistuin in Amsterdam ons Europees burgerinitiatief te steunen. Zij kunnen na het tekenen op de foto in onze te gekke photobooth met een mooie bontvrije boodschap in hun hand. De digitale polaroids kunnen online worden gedeeld, samen met een link naar ons burgerinitiatief. Zo hopen we ontzettend veel mensen te bereiken voor de dieren! 
 
Wat kun jij vandaag doen?  
Geef de dieren een paar minuten van jouw tijd: Plaats vandaag een betekenisvolle foto van bijvoorbeeld je huisdier, vrienden, familie of jezelf in jouw Instagramstory. Zet daarin de link naar ons burgerinitiatief en roep iedereen op om op Fur Free Friday te tekenen voor een bontvrij Europa. Ben je of woon je in (de buurt van) Amsterdam? Dan ben je van harte welkom om langs te komen in het gezellige café van de Tolhuistuin voor jouw eigen Fur Free Polaroid!


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.