Bont voor Dieren

25 april 2022 – Goldbergh heeft jouw hulp nodig! Het Nederlandse luxe wintersportmerk verkoopt gelukkig steeds meer producten met faux fur, maar vindt het nog te moeilijk om helemaal te stoppen met schaamkragen van vossen en wasbeerhonden. De bewustwording is er, maar nu de uitvoering nog! Samen met jou willen we bereiken dat Goldbergh de overstap maakt naar een volledig bontvrij beleid. 

Vorig jaar juni zochten wij contact met Goldbergh om te vragen of zij met ons van gedachten wilden wisselen over de mogelijkheid om volledig over te stappen op diervriendelijke alternatieven. Goldbergh liet ons toen weten al in beraad te zijn over een bontvrij beleid. De beslissing hierover verwachtten zij eind van de zomer te maken. Vervolgens zouden zij die beslissing met ons delen. Helaas hebben wij, ondanks meerdere e-mails en terugbelverzoeken van onze kant, niets meer gehoord. Ook afgelopen winter bood het merk producten met bont aan. Goldbergh laat ons daarom geen andere keus dan ze op de Te Bontlijst te plaatsen. Via de Te Bontlijst kan iedereen het merk een persoonlijke Bontmelding sturen. 

Moranni te Winkel, campagneleider Bont voor Dieren: “Het is zonde dat deze stap moet worden gezet. Wij omarmen de keuze van Goldbergh om faux fur producten aan te bieden, maar we kunnen simpelweg niet negeren dat er ook nog bont wordt verkocht. Het merk zou juist een grandioos statement kunnen maken door bont helemaal links te laten liggen.” Bekende winkels zoals Skihut verkopen kleding van Goldbergh. Het merk zou met een bontvrij statement zeker bijdragen aan het verminderen van bont in het Nederlandse straatbeeld. 

Goldbergh geeft op zijn website aan heel bewust bont in te kopen. Ze gebruiken SAGA-gecertificeerd bont van vossen en wasbeerhonden die op diervriendelijke bontfokkerijen in Finland leven. Undercoverbeelden van onze internationale zusterorganisaties laten echter al jaar in, jaar uit zien onder wat voor helse omstandigheden deze dieren worden gehouden.  

Stuur Goldbergh nu een persoonlijke bontmelding! 


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.