You’ve got some fur to ditch, Woolrich!

17 december – Het Amerikaanse bontkragenmerk Woolrich snapt het nog steeds niet! Daarom staan we drie jaar na de vorige actie weer in de P.C. Hooftstraat om te pleiten voor een bontvrij beleid van het merk dat onder jongvolwassenen razend populair is.  

‘You’ve got some fur to ditch, Woolrich!’ Met die kreet vroegen we vandaag aandacht voor het immense dierenleed dat Woolrich duizenden vossen en wasbeerhonden aandoet. Hun vacht hangt na een afgrijselijk ‘leven’ en horrordood aan vele Woolrichjassen in de duurste straat van Amsterdam. Op straat schudden voorbijgangers afkeurend hun hoofd bij het zien van onze foto’s van gewonde vossen en wasbeerhonden in hun smerige kooitjes. Elk half uur zetten we onze versterker aan om geluiden op een bontfokkerij te laten horen. Het scherpe gekrijs van de dieren ging bij het winkelend publiek door merg en been en zorgde ervoor dat iemand zijn bontkraag inleverde.

Moranni te Winkel, campagneleider Bont voor Dieren: “Het is onbegrijpelijk dat een groot merk als Woolrich niet met zijn tijd meegaat. Een tijd waarin bontkragengiganten als Canada Goose en Moose Knuckles en vele anderen wel inzien dat bont onnodig, wreed en achterhaald is. Woolrich is opgericht in 1830 en blijft kennelijk in die tijdsgeest hangen. Wij helpen met onze actie graag mee om de omslag naar een bontvrij beleid te bereiken.”  

Bontverkoop, ondanks dalende vraag
Volgens een winkelmedewerker van Woolrich is de vraag naar bont in Nederland steeds verder aan het dalen. Dat is een positieve ontwikkeling. Maar omdat de jassen met bont in het buitenland en bij toeristen nog populair zijn, gaat de verkoop hier ook maar door. En dat terwijl het merk inmiddels ook jassen met synthetisch bont en zonder bontkraag aanbiedt.  Het blijkt dan ook hoe belangrijk het is om de consument goed voor te blijven lichten over de waarheid achter hun bontkraag. 

In 2021 hebben wij in totaal tien keer actie kunnen voeren op straat. Tegelijk hebben maar liefst 27 Nederlandse merken zich aangesloten bij de internationale Bontvrijlijst. Ook in 2022 willen wij met onze campagnes en straatacties voorlichting blijven geven aan de consument en inzetten op nog meer bontvrije merken. Steun jij ons in deze strijd? 


Wil je altijd op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze regelmatig in je mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Delen via:
blijf op de hoogte van het nieuws over en de campagnes tegen de bontindustrie

Kom in actie voor alle dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie

0

dieren wereldwijd hebben jouw hulp nodig

HEB JE VRAGEN OVER DONEREN?

Is er iets niet duidelijk of wil je meer informatie? We zijn zowel via e-mail als telefonisch bereikbaar

Bekijk ook eens

3 mei 2024 - Wordt de volgende wereldwijde pandemie veroorzaakt door de bontindustrie? Wetenschappers maken zich ernstige zorgen over de mogelijke verspreiding van zoönotische ziekten door het grote aantal bontfokkerijen
2 mei 2024 - Om aandacht te vestigen op de Europese verkiezingen en om iedereen te overtuigen om op partijen te stemmen die voor een bontvrij Europa zijn, organiseren we
1 mei 2024 - Alix the Label is nu Fur Free Retailer! Het Nederlandse modemerk sluit aan bij de gestaag groeiende lijst van designers en winkelketens die zich officieel uitspreken