Bont voor Dieren

Modeontwerper Bas Kosters en Bont voor Dieren hebben in 2018 de krachten gebundeld voor een nieuwe campagne tegen de bontindustrie: Are you Fur Real? Met een uniek T-shirt, speciaal ontworpen voor Bont voor Dieren, vragen Bas Kosters en vele bekende Nederlanders om aandacht voor het dierenleed dat schuil gaat achter bontkragen. De opbrengst van het shirt, dat exclusief te koop is bij Bont voor Dieren, is bestemd voor de campagnes tegen de bontindustrie. Het shirt is ook nog eens gemaakt van duurzame materialen. Heb jij hem al in je kast hangen?

Bas Kosters over zijn shirt: “The future is furfree. Ik ben blij dat ik met mijn ontwerpen aandacht kan vragen voor de miljoenen dieren die hun leven slijten in draadstalen kooitjes”. 

Tatum Dagelet over de bontindustrie: “Het is onbegrijpelijk dat er nog dieren worden gedood voor hun vacht en dat bont nog steeds verkocht wordt. De dieren leven in erbarmelijke omstandigheden of worden bejaagd en sterven vervolgens een afschuwelijke dood. Daar spreek ik me maar al te graag tegen uit”.

Tarikh Janssen over de bontindustrie: “Bont is onnodig. Daarnaast wordt het op een afschuwelijke manier gedaan. Een tas van hondenhuid kan toch ook niet in onze ogen? Waarom die van een vos dan wel?”

Miryanna van Rheeden over voorlichting: “Ik geef lessen op scholen voor Bont voor Dieren, zodat een nieuwe generatie ziet dat dieren lijden voor die bontkraag of die pluim op hun muts. Het is veel leuker om van levende dieren te genieten. Sterven voor mode is te gek voor woorden!”