Bont voor Dieren

Veel bont dat voor bontkragen gebruikt wordt, is afkomstig van wasbeerhonden. Wasbeerhonden zijn iets groter dan wasberen en hebben een geel bruinige vacht. In de vrije natuur leven de dieren vooral in bossen vlakbij water. Het zijn nachtdieren die onder andere insecten en vruchten eten. De wasbeerhond is trouw aan zijn partner en leeft met zijn familie in een hol.

Bont uit Azie

Voor kragen worden soms wasberen, maar meestal de goedkopere wasbeerhonden gebruikt. Vooral in Scandinavië en Aziatische landen, zoals China, worden wasbeerhonden speciaal voor het bont gefokt. Dit gebeurt onder erbarmelijke omstandigheden. Er zijn meerdere gevallen bekend van dieren in de bontindustrie die in China levend gevild worden. Na een ellendig leven in draadstalen kooien worden de wasbeerhonden meestal anaal geëlektrocuteerd. Wasbeerhondenbont wordt meestal verkocht onder de naam Finn Raccoon.

Het label ‘Finn Raccoon’ kan daarnaast verwijzen naar het ‘Saga Furs Origin Assured’ gecertificeerde wasbeerhondenbont uit Europa. Dierenbeschermingsorganisaties tonen keer op keer ernstige misstanden aan in de Finse bontfokkerijen. Wasbeerhonden worden onder meer aangetroffen met missende ledematen en vergevorderde geïnfecteerde wonden.

Let op: Onderstaande beelden zijn zeer schokkend.