Bont voor Dieren

De Amerikaanse dierenbeschermingsorganisatie The Humane Society of the United States (HSUS) heeft verschillende producten aangetroffen die zijn gemaakt van hondenbont. Het New Yorkse bedrijf Unique Product Enterprises verkocht de producten op haar website. De Amerikaanse douane heeft de zaak direct opgepakt. Onafhankelijk laboratoriumonderzoek wees uit dat de vier producten- een kleed, vest, riem en handschoenen – inderdaad gemaakt zijn van hondenbont.

Sinds 2000 is er een verbod op de import en verkoop van honden- en kattenbont in de Verenigde Staten. HSUS heeft gevraagd om scherpere maatregelen om de wet beter te kunnen uitvoeren.

In Aziatische landen, met name in China, worden jaarlijks ongeveer 2 miljoen honden en katten gefokt en gedood voor hun vacht. De dieren worden gehouden in kleine kooien en op gruwelijke wijze gedood. Dikwijls worden ze levend gevild.

Het onderzoek van HSUS laat de belangrijke rol van dierenbeschermingsorganisaties weer overtuigend zien. Klik hier voor het rapport

Ook Bont voor Dieren ontdekte in 2002 door uitgebreid DNA-onderzoek dat er ook in Nederland hondenbont werd verkocht in reguliere winkels. Bont voor Dieren heeft zich binnen de EU jarenlang ingezet voor een verbod op honden- en kattenbont. In Europa geldt sinds 31 december 2008 een verbod op de import van en handel in honden- en kattenbont. De handhaving van dit EU-verbod heeft de aandacht van Bont voor Dieren. Bont voor Dieren zoekt hiertoe onder meer contact met de douane. Overigens hamert Bont voor Dieren er bij politici op dat élke bontsoort verboden moet worden – niet alleen van honden en katten!

Steun Bont voor Dieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *