Bont voor Dieren

Begin jaren tachtig kwam er een einde aan de eeuwenlang onbetwiste positie van de bonthandel. De mensen werden zich meer en meer bewust van het dierenleed dat met bontmode gepaard gaat en de modewereld verloor meer en meer haar belangstelling voor bont. Veel prominente mensen spreken zich uit tegen bont. Zij steunen de campagnes van Bont voor Dieren, zoals Georgina Verbaan, Henny Huisman, Vincent Bijlo, Marian Mudder en nog vele anderen.

Randjes, mooi niet!
De bontindustrie probeert als wanhoopsoffensief bont sluipenderwijs weer in het straatbeeld te krijgen. Met bont verwerkt in kragen op jassen en manchetten, aan laarzen, sleutelhangers en mutsen.

Van de miljoenen vossen die elk jaar wereldwijd worden gefokt eindigt 90% als bontgarnering aan revers, capuchons, manchetten en kragen. Een steeds groter deel van het bont afkomstig van de 50 miljoen nertsen wereldwijd is hetzelfde lot beschoren. Bont voor Dieren houdt het publiek alert op de herkomst van bont om zo de sluipende terugkeer van bont in het straatbeeld te bestrijden, want bontgarnering is niets minder dan een opstapje naar een hele bontjas.


Bont gezien? Stuur een brief naar de verkoper. Een voorbeeld van de brief vindt u hier.